REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.5° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Studenţii de la UMC au făcut REBELIUNE! Au reclamat un profesor şi au câştigat

Studenţii de la UMC au făcut REBELIUNE! Au reclamat un profesor şi au câştigat

Replica API 11 octombrie 2016 | 00:51 2371

Luis Dumitrache, la Comisia de Etică

Luis Dumitrache, la Comisia de Etică

Ape tulburi la Universitatea Maritimă din Constanţa! Un profesor a fost reclamat în nenumărate rânduri de studenţi, iar conducerea instituţiei a luat atitudine. Luis Dumitrache va da cu subsemnatul în faţa Comisiei de Etică din cauza unor probleme de comportament faţă de elevii săi.

Mai mulţi studenţi ai Universităţii Maritime din Constanţa s-au simţit nedreptăţiţi de unul dintre cadrele didactice. Astfel că, potrivit documentului publicat pe site-ul instituţiei, ş.I.dr.ing. Luis Dumitrache i-ar fi ameninţat pe tineri cum că nu vor promova examene de restanţe întrucât şi-au permis să conteste rezultatele la examenele din sesiunea de vară 2016. Comportamentul profesorului a afectat zeci de studenţi, iar aproximativ 30 de reclamaţii au fost depuse, ulterior acestea fiind transmise Comisei de Etică.Totodată, decanatul facultăţii a organizat o comisie de examinare pentru reevaluarea studenţilor.

Astfel, la unul dintre examene, 42 de studenţi dintr-un număr total de 49 au promovat, iar la cel de-al doilea promovabilitatea a fost de 50%, de cinci ori mai mare faţă de cea obţinută în urma evaluării de către profesorul incriminat. „Dânsul a intrat în concediu fără plată, timp de şase luni. Ultimul examen pe care trebuia să-l dea domnul profesor nu l-a mai dat întrucât a solicitat concediu fără plată. Noi, în condiţiile astea, pe baza legii a trebuit să constituim o comisie. După ce membrii comisiei au evaluat studenţii care nu fusese evaluaţi până acum, aceştia au obţinut nişte rezultate.

Aceste rezultate sunt mult mai bune decât cele pe care tradiţional le avea profesorul Dumitrache cu studenţii lui. Cu acest comunicat ne-am adresat studenţilor ca ei să vadă că au şi ei drepturi”, a explicat Cornel Panait, rectorul UMC. De asemenea, se pare că Luis Dumitrache a avut probleme de comportament faţă de elevii săi.

„În acest domeniu al evaluării studenţilor, nimeni nu este suveran decât profesorul, el ştie cum a făcut, ce a făcut. Problema cu domnul Dumitrache a fost alta. Acesta a avut de câteva ori, consecutiv, atitudini care nu erau atitudini academice care nu erau în raport cu studenţii. Deci modul de adresare care nu era corect, modul de purtare cu studenţii la cursuri, seminarii. Studenţii au făcut mai multe reclamaţii împotriva domnului profesor şi pe baza acestora noi intenţionăm să deschidem o procedură de analiză prin Comisia de Etică.

Această procedură a fost deschisă, însă domnul profesor intrând în concediu, în mod evident aceasta va fi intârziată. Ceea ce este clar că noi vom avea un punct de vedere al Comsiei”, a adăugat Panait. Instituţia universitară trage un semnal de alarmă: universitatea dispune de mecanisme de a-i apăra pe studenţi în cazul în care aceştia se simt nedreptătiţi de vreun cadru didactic.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ha ha ha,,,, eu lucrez in domeniul maritim si -l cunosc pe Dumitrache,este singurul care nu ia spaga la UMC,din patru subiecte omul dadea doua sa-i inveti, asa ca daca nu lua spaga era greu pentru odraslele celor de la ANR care nu au habar de nimic,eu nu am facut si nu voi face UMC-ul dar stiu multi tineri care se lauda cu spagile la examene, asa ca SRI-ul pe voi!
3
17

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614