REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Studenţii nigerieni au obţinut ce au vrut: acum sunt cazaţi în apartamente

Studenţii nigerieni au obţinut ce au vrut: acum sunt cazaţi în apartamente

Replica API 1 iunie 2016 | 00:00 302

Absenţele lor au crescut

Absenţele lor au crescut

În cursul zilei de 30 mai anul curent, la sediul Universităţii Maritime din Constanţa a sosit o delegaţie a statului nigerian, condusă de ambasadorul Nigeriei la Bucureşti. Vizita s-a datorat unei discuţii privind integrarea studenţilor nigerieni pe piaţa muncii, în domeniile pentru care s-au pregătit.

Cu această ocazie, rectorul universităţii, Cornel Panait, a precizat că începând cu luna martie, studenţii nu mai sunt cazaţi la hotelul Flora. Ei au convins finanţatorul să le permită să locuiască în apartamente închiriate şi să se gospodărească singuri. Menţionăm că acest lucru vine ca urmare a protestului organizat de aceştia în luna februarie, în cadrul căruia ei au proclamat că sunt trataţi ca nişte sclavi şi că vor să fie independenţi.

În cadrul vizitei Ambasadei Nigeriei la UMC, s-a discutat despre identificarea unor soluții de integrare pe piața muncii a studenților nigerieni, în domeniile pentru care s-au pregătit în cadrul universității: ”Este o delegație care a reprezentat InsitutulNațional de Politici Publice din Nigeria. Delegația a venit fiind solicitată de președintele Nigeriei, care a trasat ca obiectiv identificarea unor soluții de angajare a tinerilor în domenii de activitate pentru care s-au pregătit.

Ei au venit la universitate, după care au fost într-o vizită la Administrația Porturilor Constanța și au văzut care sunt soluțiile de dezvoltare ale portului”, a declarat Cornel Panait, rectorul Universității Maritime Constanța. Acesta susține că studenții au părăsit hotelul Flora la o lună după ce au organizat protestul și că acum locuiesc în apartamente închiriate și se gospodăresc singuri:

”Studenții nigerieni nu mai stau la hotelul Flora din luna martie, la solicitarea lor. Aceasta a venit în contradicție cu ceea ce directorul general al Agenția Guvernamentală NIMASA ne-a cerut nouă. Acesta ne-a scris și ne-a solicitat ca studenții să se reîntoarcă la hotel. Din nefericire, Universitatea nu poate să aplice mecanisme pe care probabil cei din Nigeria cred că noi le putem aplica. Dacă studenții vor să stea independent, ei trebuie să stea independent.

E legat de drepturile omului șamd. Ei stau în apartamente închiriate și își poartă singuri de grijă din punctul de vedere al cazării, al mesei și al transportului”, spune Panait. Rectorul precizează însă că de când s-a întâmplat acest lucru, absențele studenților au crescut, iar interesul acestora pentru învățământ a scăzut considerabil:

”Din nefericire, această modalitate nu a dat rezultatele pe care noi le așteptam. Noi speram ca studenții să fie la fel de integrați, la fel de motivați, dar numărul absențelor lor a început să crească cu 20-30%, iar Departamentul de Imigrări ne-a informat că unul dintre studenți nu se mai află în România de 1 an de zile, motiv pentru care el a fost deja declarat repetent. Iar colegii lui au găsit soluții să-l acopere pe colegul lor.Noi am scris instituției finanțatoare că el este repetent, și urmează ca aceasta să ia măsurile de rigoare”, a adăugat Cornel Panait.

Geanina DRĂGOI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218