REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Studenții NU se vor mai putea CAZA în CĂMINELE STUDENȚEȘTI

Studenții NU se vor mai putea CAZA în CĂMINELE STUDENȚEȘTI

Replica API 22 septembrie 2020 | 08:55 3243

Situație complicată la Universitatea „Ovidius” din Constanța. Mai multor studenți le-a fost interzis să participe la înscrierea pentru cazarea în căminele studențești pentru acest an univesitar. Însă, reprezentanții Universității vin și spun că dacă justifică faptul că vin din medii defavorizate și nu au internet acasă, se pot caza.

Studenții de la Universitatea „Ovidius” din Constanța sunt supărați pe faptul că le-a fost interzis să beneficieze de cazare în căminele studențești. Este vorba de studenții de la drept, teologie, litere și nu numai, care vor începe în mediul online. Aceștia au fost anunțați printr-o postare pe facebook. „În urma hotărârii Consiliului de Administrație cu numărul 760/16.09.2020, studenții de la facultățile care vor începe în mediul online (Facultatea de Drept și Științe Administrative, Facultatea de Istorie și Științe Politice, Facultatea de Litere, Facultatea de Matematică și Informatică, Facultatea de Psihologie și Științe Economice și Facultatea de Teologie) au fost scoși din platforma pentru cazare și nu li se mai acceptă contul de înscriere!” este mesajul postat de Liga Studenților – Universitatea „Ovidius” Constanța.

Student: „Își bat joc!”

Un student de la Facultatea de Drept ne-a sesizat faptul că până acum a stat în cămin și acum este nevoit să își facă bagajul și să meragă acasă pentru că va începe cursurile în mediul online. „Își bat joc de noi! Ce vor face cei care sunt angajați dar sunt și la facultate? Am muncit și eu pe sezon și acum voiam să îmi caut ceva de muncă pentru a putea să supraviețuiesc în Constanța și să-mi mai scutesc părinții de cheltuială dar aparent voi merge tot pe capul lor. Plus de asta, nu se știe ce vom face din semestrul doi. Dacă vom fi obligați să fim prezenți în bănci, nici nu mă gândesc să îmi iau chirie în oraș că... nu-mi permit” ne-a declarat un student.

Ce spune Universitatea „Ovidius”: cazurile sociale se vor putea caza

Conform reprezentanților Universității, cazarea în cămine se va face în conformitate cu modul de desfășurare a activității didactice de către fiecare facultate și cu respectarea prevederilor Ordinului comun al Ministerului Educației și Cercetării și Ministerului Sănătății. Astfel, vor avea prioritate studenții din cadrul facultăților care își vor desfășura activitățile didactice în regim mixt. Totodată, vor fi cazați și studenții din cadrul facultăților unde cursurile și seminariile vor avea loc în mediul online, în cazuri foarte bine justificate precum: lipsa unei surse de internet la domiciliu, sunt orfani și nu au o locuință. Cazarea în căminele UOC va reflecta distribuția studenților pe sedii, facultăți, ani de studiu, grupe pentru a preveni riscul răspândirii virusului SARS-COV-2.

Cu toate astea, din informațiile noastre, în acest sezon studenții au fost cazați și câte patru în camerele de cămin iar măsurile de distanțare socială au fost prea puțin respectate.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bahh, sunteti nebuni ? Si noi unde ne mai fwtem ?
4
3
asa este si la fac din Bucuresti, o sa faca curul mare astia cu chiriile, niste nenorociti, nu exista nici un virus totul este o mare regie, un montaj nenorocit
5
13

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614