REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Studenții ucraineni au prioritate la căminele de stat, din Constanța

Studenții ucraineni au prioritate la căminele de stat, din Constanța

Victor ROTARU 4 octombrie 2022 | 00:00 2115

Anul universitar a început pe 3 octombrie, iar căminele studențești din oraș sunt pline ochi. Facturile uriașe de la energie și gaze au făcut ca tot mai mulți studenți să opteze către căminele de stat, părinții nemaiavând aceleași posibilități ca în anii precedenți pentru a le oferi studenților posibilitatea de a sta în chirie într-un apartament. Iar în cămine, este jale. După creșterea tarifelor, studenții se confruntă cu o nouă problemă: ucrainenii au întâietate în spațiile de cazare din Constanța.

Dacă în anii trecuți, pe unele holuri ale căminelor bătea vântul din lipsă de studenți, anul acesta lucrurile stau total diferit. Cu toate că prețurile la cazări s-au majorat, în cazul Universității Ovidius chiar și cu aproape 100 de lei, foarte mulți studenți au rămas pe dinafară, fiind pe listele de așteptare.

Studenții români care frecventează cursurile universitare în Constanța sunt foarte nemulțumiți de faptul că au întâietate studenții ucraineni.  Aceste aspecte ne-au fost semnalate de mai mulți studenți, însă declarațiile lor sunt contrazise de reprezentanții Universității: ”Nu avem nici o treabă cu ucrainenii. Anul trecut am avut un singur student ucrainean. Noi în căminele noastre avem bursieri ai statului român, la noi apar ca fiind români de pretutindeni. Peste tot prin țară apar în baza unor convenții încheiate între statele lor și Ministerul Educației se asigură cazarea, aici sunt incluși din Republica Moldova, Albania, dar cu rude române.”


Se pare că situația nu este întâlnită doar la ”Ovidius”, ci și la UMC, unde se aplică tratament preferențial studenților ucraineni.  

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Trădători de țară o.vindeti sper sa sfarsit in strareang
1
0
Myie ucraina
1
0
Sa imi bag pwla in mortii lor si in tara lor!!! Mwe Ucraina slava russia!
8
0
E strigator la cer! Cum e posibil asa ceva ? Ne intereseaza studentii ucrainieni si nu avem grija de ai nostri?
9
0
Ce intaietate?Mai lasa tine cu Ucrainieni,ne ati intoxicat,au impanzit toata Constanta,nu mai ai loc de ei,in jurul casei unde avem scoli,la magazine,parcuri Ati vazut ce masini au?despre ce vorbim,ce intaietate Pt studentii nostri nu putem face nimic
8
0
In timp ce scolile Romanesti din Ucraina au fost inchise ,sau limba materna interzisa, istoria se preda falsificata in favoara cazacilor din Bucovina , etc,etc. Noi ii pupam in c*r si le creiem toate favorurile si conditiile ! 90% din cetatenii romaniei nu-si cunosc propria istorie , dar fac comentarii la adresa teritoriilor altor State....
7
0
Sa va plateasca studenti ukrainieni pensiile, fotu-va-n gat de tradatori de neam si tara. De ce in ukraina, elevii de nationalitate romana nu au drepturi egale ca si elevii ukrainieni? Si va mai mirati ca pleaca din tara tinerii absolventi. Si asa au stricat piata chiriilor in Constanta, ca nimeni nu mai inchiriaza, baga ukrainieni prin programul 50 - 20, si ei se plimba, ba la munte, ba la mare , ba prin Europa.
14
0
Mai mari pupincuristi din ue
10
0
Sa mi bag poula mea mare si roz in gura lor de borati ordinari. Sa-i omoare pe toti in poula mea de idioti ordinari.
9
2
Ii pupati si pe astia in c*r ca pe moldovenii de dincolo carora le-ati facut o gramada de favoruri! Bai handicapatilor, in tara asta romanii trebuie sa aiba prioritate la orice, pentru ca ei sunt populatia acestei tari, nu ucrainienii, ungurii sau moldovenii!
23
2
Rusine.Am ajuns sa fim subjugati de populatia ucrainiana care isi face veacul prin judet.Nu sunt de acord cu facilitatile care li se fac.Ei au interzis limba romana si bisericile in Ucraiana.Nimeni din Europa nu le acorda aceste facilitati.Avem si noi oameni mai necajiti de care nu se intereseaza nimeni!
25
3
Ai draku ucrainieni ca numai din cauza lor a luat o lumea razna. caposii drakului cu zelenski cu tot
23
6
sa-mi bag pwla in ucraina si slugile de ucrainieni. mUE politicienilor. in Romania prioritate ay romanii si nu alte natii de cacat,
28
5
Romanii trebuie sa plece și Romania sa dispară caci asa au declarat măgăriile!!!
16
2
Io propun sa va dati fiecare si nevasta sa v-o futa ukrainienii primii si voi gutanilor sa faceti koada
19
4
Nu am nimic cu studentii ukrainieni dar este inadmisibil de a li se da prioritate in fata romanilor de fapt este chiar discriminare si trebuie pedepsita conform legii. Daca guvrnantii vor sa asigure locuri de cazare ukrainienilor sa rechizitioneze hoteluri de doua stele si sa plateasca propietarilor pretul corect iar cheltuielile sa fie trimise la UE pentru decontare.
33
2
E tara lui cacao jungla e peste tot
18
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218