REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

STUDIU: 13 aprilie - vârful epidemiei, 8 mai - prima zi fără decese, în România

STUDIU: 13 aprilie - vârful epidemiei, 8 mai - prima zi fără decese, în România

Replica API 7 aprilie 2020 | 21:50 14715

Institutul pentru Măsurători și Evaluare în domeniul Sănătății, care funcționează în cadrul University of Washington, a publicat, pe pagina sa de internet, mai multe modele matematice cu previziuni despre evoluția COVID-19 în lume. Pentru România, estimările afișate astăzi arată că vârful pandemiei va fi atins în țara noastră pe 13 aprilie, iar 8 mai va fi prima zi în care nu va fi înregstrat niciun deces din cauza COVID-19.

Numărul total de decese estimat de IHME în România este de 804, până pe 4 august 2020. Potrivit acelorași estimări, 11 aprilie va fi data la care resursele medicale vor avea cel mai mare grad de solicitare.

”Inițial ni s-a solicitat să dezvoltăm modele de către colegii noștri de la University of Washington School of Medicine, pentru a-i ajuta să își planifice reacția. Pe măsură ce sistemul medical din SUA, dar și alte guverne ne-au cerut ajutorul pentru a determina dacă au abilitatea să își îngrijească pacienții, am reușit să realizăm un instrument de predicție la nivel național. Aceste previziuni au fost realizate pentru a le oferi spitalelor, angajaților din sistemul de sănătate, factorilor politici de decizie și publcului informații cruciale despre presiunea pe care COVID-19 o va pune asupra capacităților și resurselor spitalicești, astfel încât să se organizeze cât mai eficient.

The Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) este un centru independent de cercetare în domeniul sănătății publice, care funcționează sub autoritatea UW Medicine, la University of Washington. IHME oferă măsurători riguroase în legătură cu problemele de sănătate cele mai importante la nivel mondial și evaluează strategiile folosite în abrdarea acestora, potrivit educatieprivata.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu ne spune institutul asta si cati oameni mor anual in romania din cauza infectiilor luate la spital.??..20.000 de oameni pe an..din cauza infectiilor nosocomiale!!..oficial!! Neoficial...dublu
8
1
Cumetre, esti extrem de prost, dar nu e vina ta, nu poti completa un certificat de deces fara a se anexa rezultatul testului. Acestea nu se pot falsifica, pt ca nu sunt eliberate de pers fiz, ci de un aparat, care nu tine cont de nivelul de cretinism. Asadar, daca nivelul neuronilor este putin mai mare decat 0...taci in plm
17
2
Vai de capu vostru si de al nostru de cat de idioti sunteti la ministeru mortii
2
3
e un scenariu super optimist si fara baza reala, urmati modelul italiei si amplifcati-l pentru ca noi nu avem dotarile lor si testam super putin
9
4
cand 3 comentarii la rand de sub mine au fost inteligente!TOT mai multi cu gandirea voastra sa fie..ma bucur..lumea se trezeste
9
3
nu mai bateti campii..totul e circ
9
3
mancati kkat
6
1
Bai, ziua aia poate fi si maine daca nu mai bagati diagnosticul de Covid la cei care mor zilele astea din diferite alte cauze asa cum v-a dat ordin Nelu Tataru.
11
5

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367