REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Studiu îngrijorător al Protecției Consumatorului! Unele pastile împotriva răcelii și gripei conțin mai mult de 10 E-uri

Studiu îngrijorător al Protecției Consumatorului! Unele pastile împotriva răcelii și gripei conțin mai mult de 10 E-uri

Replica API 6 decembrie 2019 | 00:00 207

Unele produse de tip pastile de supt împotriva răcelii şi gripei conţin peste 10 aditivi alimentari de tip E, potrivit rezultatelor unui studiu publicat vineri de asociaţia de protecţie a consumatorilor InfoCons.

Asociaţia a analizat 30 de produse de acest tip cu privire la conţinutul de E-uri şi de zahăr sau îndulcitori.

Pe primul loc în topul InfoCons al pastilelor analizate în legătură cu conţinutul de E-uri se află Septolete Măr, despre care asociaţia de protecţie a consumatorilor susţine că ar conţine 18 E-uri. Septolete Lemon conţin 15 E-uri, iar Septolete Cherry - 10 E-uri.

Pastilele Strepsils Căpşuni fără zahăr conţin 5 E-uri, la fel ca Tantum Verde Lămâie, Tantum Verde Mentă, Tantum Verde Eucalipt şi Decasept.

Potrivit sursei citate, pastilele de supt împotriva răcelii şi gripei care conţin cele mai puţine E-uri din lista prezentată de InfoCons sunt Strepsils Intensiv Miere şi Lămâie, care nu au niciun aditiv alimentar, iar Faringosept Vanilie, Faringosept Miere şi Lămâie, Faringosept Mentă sau Strepsils Eucalipt conţin un singur aditiv alimentar.

În topul întocmit de InfoCons pentru conţinutul de zahăr sau de îndulcitor, pe prima poziţie se află Strepsils Clasic, cu 1496,37 mg per pastilă.

Pentru numeroase produse nu se menţionează conţinut de zahăr sau de îndulcitor, printre care Tantum Verde Lămâie, Tantum Verde Eucalipt, Septolete Măr, Faringosept sau Strepsils Lemon fără Zahăr, potrivit studiului realizat de InfoCons.

Asociaţia menţionează că "doar 43% din produsele studiate au avut cantitatea de zahăr/îndulcitor menţionată pe etichetă, deşi toate produsele au avut în componenţa lor zahăr/îndulcitori. În cadrul studiului sunt prezente şi produse care au în componenţa lor diverse gusturi de fructe, însă acestea au de fapt AROME ale fructelor respective".

"Citiţi eticheta! Chiar dacă cumpărăm de la farmacie, surprizele pot apărea oricând şi pentru o banală răceală sau gripă când ne doare gâtul să fim atenţi să nu cumpărăm produse care conţin mult zahăr, multe E-uri sau dacă cumpărăm astfel de produse măcar să o facem în cunoştinţă de cauză", avertizează InfoCons în comentariul la studiu semnat de preşedintele asociaţiei, Sorin Mierlea.

Organizaţia InfoCons se prezintă drept o asociaţie naţională de protecţia consumatorilor şi unica organizaţie din România cu drepturi depline în Consumers International. InfoCons este o asociaţie de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct şi indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, membră fondatoare a Federaţiei Asociaţiilor de Consumatori.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102