REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.8° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Studiu: persoanele diabetice ar trebui să urmeze tratamente de reducere a colesterolului

Studiu: persoanele diabetice ar trebui să urmeze tratamente de reducere a colesterolului

Replica API 16 noiembrie 2020 | 00:00 910

Noile orientări ale American Diabetes Association (ADA) (Asociația Americană de Diabet) recomandă administrarea de medicamente de reducere a nivelulul colesterolului, cunoscute că statine, pentru a preveni bolile cardiace în rândul persoanelor care suferă de diabet.

Noile standarde corespund cu cele ale American College of Cardiology (Colegiului American de Cardiologie) și ale American Heart Association (Societății Americane a Inimii), care recomandă administrarea de statine în doze mici sau mari persoanelor care riscă să dezvolte boli cardiace, inclusiv persoanelor diabetice.

„Suntem de acord că decizia de începere a tratamentului cu statine trebuie să se bazeze pe riscurile cu care se confruntă pacientul” a precizat dr. Richard Grant, cercetător în cadrul Kaiser Permanente Division of Research (Ddepartamentului de Cercetare Kaiser Permanente) și președintele comitetului de practică profesională a ADA. „S-a dovedit că pacienții cu diabet se confruntă cu același risc că persoanele cu probleme cardiace, prin urmare, toți pacienții noștri trebuie să ia statine” a precizat acesta, citează doc.ro.

Cu toate acestea, Grant susține că unele persoane diabetice nu au nevoie de statine. Printre acestea se numără pacienții mai tineri și mai sănătoși și pacienții foarte bătrâni, care suferă de alte afecțiuni medicale, care le scurtează durata de viață. Bolile cardiace reprezintă principala cauza de deces a persoanelor care suferă de diabet, a precizat Grant. Persoanele cu diabet sunt de două până la patru ori mai predispuse să sufere un atac de cord sau un accident vascular cerebral decât persoanele sănătoase, susține acesta.

Riscul ridicat de boli cardiace în rândul persoanelor cu diabet a reprezentat motivul recomandărilor de anul acesta referitoare la statine, tensiunea arterială și exercițiile fizice, potrivit spuselor lui Grant. „Înainte nu luăm în considerare decât consumul de zahăr, în prezent, recunoaștem că principala cauza de deces în caz de diabet sunt bolile cardiace” a precizat acesta. „Trebuie să fim agresivi cu privire la controlarea riscurilor.”

Acesta a adăugat că standardele ADA sunt actualizate în fiecare an pentru a le oferi medicilor ultimele îndrumări în ceea ce privește diagnosticarea și tratarea diabetului de tip 1 și tip 2. ADA recomandă doze moderate de statine pacienților cu diabet sub 40 de ani sau cu vârstă între 40 și 75 de ani, fără alte riscuri de boli cardiace. Dozele mari de statine se recomandă persoanelor cu diabet, care suferă de boli cardiace și celor cu vârstă între 40 și 75 de ani, care prezintă alți factori de risc privind bolile cardiace.

Dr. Spyros Mezitis, endocrinolog la Spitalul Lenox Hill din New York susține „că trebuie să avem o abordare agresivă în ceea ce privește diabetul”. Persoanele cu diabet care nu urmează un tratament cu statine, ar trebui să se consulte cu un medic, dacă intenționează să urmeze unul, a precizat acesta. Mezitis a adăugat că persoanele care suferă de diabet trebuie să cunoască nivelul colesterolului, tensiunea arterială, nivelul mediu al glicemiei și greutatea.

Potrivit noilor recomandări, tensiunea arterială diastolică ar trebui să fie de 90 mm Hg, în creștere de la 80 mm Hg, înregistrată de majoritatea persoanelor. Presiunea sistolică este primul număr care apare la măsurarea tensiunii arteriale. În plus, standardele recomandă mișcare în mod regulat. De asemenea, potrivit recomandărilor, nu ar trebui să ramanen inactivi mai mult de 90 de minute.

De asemenea, persoanelor care suferă de diabet li se recomandă antrenamente de rezistență cel puțîn o dată pe săptămâna, cu excepția cazului în care nu puteți din motive medicale.

Printre orientările în cazul persoanelor cu diabet se numără:

Un nou standard privind glicemia în rândul copiilor și adolescenților, respectiv un nivel al hemoglobinei glicozilate de 7,5 sau mai puțîn. Potrivit ADA, acest test înregistrează nivelul mediu al glicemiei din ultimele două până la trei luni.

Recomandarea potrivit căreia țigările electronice nu sunt o alternativă la fumat sau o modalitate de a renunta la fumat.

Recomandarea că persoanele peste 65 de ani, să se vaccineze împotriva pneumoniei de două ori, o dată cu PCV13 (Prevnar), iar după 12 luni cu PPSV23.

Scăderea pragului indicelui de masă corporală (IMC) la 23, în cazul screening-ului privind diabetul al asiaticilor. Indicele mai mare de 25 este considerat supraponderal și peste 25 obez, potrivit U. S. Centers for Disease Control and Prevention - CDC (Centrelor pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Statele Unite). Dar asiaticii prezintă un risc ridicat de diabet în cazul unui IMC scăzut, potrivit ADA.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218