REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Studiu: Privitul excesiv la televizor crește riscul de boli coronariene

Studiu: Privitul excesiv la televizor crește riscul de boli coronariene

Replica API 27 mai 2022 | 00:00 586

Un nou studiu șocant a descoperit că vizionarea excesivă la televizor ar putea crește riscul de boli coronariene. Potrivit unei echipe de oameni de știință de la Universitatea din Cambridge și de la Universitatea din Hong Kong, privitul la televizor în exces este asociat cu un risc crescut de boli de inimă, indiferent de persoană.

Într-un studiu publicat în BMC Medicine, cercetătorii de la Medical Research Council (MRC) Epidemiology Unit au arătat că 11% din cazurile de boli de inimă ar putea fi prevenite dacă oamenii s-ar uita la televizor mai puțin de o oră pe zi. Bolile coronariene sunt una dintre principalele cauze de deces din Marea Britanie, potrivit British Heart Foundation.

Aproximativ 64.000 de decese pe an sunt cauzate de această boală. În Marea Britanie, aceasta înseamnă că unul din opt bărbați și una din 15 femei vor muri din cauza acestei boli. Universitatea din Cambridge raportează că persoanele care suferă de această boală au de două ori mai multe șanse de a suferi un accident vascular cerebral, conform alephnews.ro, citat de stiripesurse.ro.

Una dintre cele mai mari cauze ale bolilor coronariene este comportamentul sedentar. Pentru a examina legătura dintre timpul petrecut în comportamente sedentare bazate pe ecran, cum ar fi privitul la televizor și utilizarea calculatorului, ADN-ul unei persoane și riscul de boli coronariene, cercetătorii au folosit UK Biobank. Biobank este o bază de date biomedicale de la o jumătate de milion de participanți din Marea Britanie.

Dr. Youngwon Kim, profesor asistent la Universitatea din Hong Kong și cercetător invitat la Unitatea de Epidemiologie MRC, autorul corespondent al studiului, a declarat: „Studiul nostru oferă o perspectivă unică asupra rolului potențial pe care limitarea vizionării televizorului l-ar putea avea în prevenirea bolilor coronariene. Persoanele care se uită la televizor mai puțin de o oră pe zi au fost mai puțin susceptibile de a dezvolta această afecțiune, independent de riscul lor genetic. Limitarea timpului petrecut la televizor ar putea fi o schimbare utilă și relativ ușoară a stilului de viață, care ar putea ajuta persoanele cu o predispoziție genetică ridicată la boli coronariene, în special, să își gestioneze riscul.”

Dr. Katrien Wijndaele de la MRC Epidemiology Unit, ultimul autor al studiului, a declarat: „Boala coronariană este una dintre cele mai proeminente cauze de deces prematur, astfel încât este important să găsim modalități de a ajuta oamenii să își gestioneze riscul prin modificarea stilului de viață.”

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367