22.4° Constanța marți, 27 sep 2022
Anul XX Nr. 6135
22.4° Constanța marți, 27 septembrie 2022 Anul XX Nr. 6135

Studiu unic în lume, referitor la sănătatea genunchiului şi recuperarea medicală prin practicarea Kangoo Jumps

Replica API 18 august 2022 384

Peste 80 de persoane s-au arătat dispuse să participe la un studiu unic în lume, referitor la sănătatea genunchiului şi recuperarea medicală prin practicarea Kangoo Jumps, realizat de o echipă interdisciplinară de medici din Târgu Mureş şi Oradea, care urmează să fie lansat joi, 18 august, la prima ediţie a "Kangoo Jumps Summer Challenge" de la Târgu Mureş.

Echipa medicală care va lua parte la "Kangoo Jumps Summer Challenge" doreşte să demonstreze că exerciţiile pe ghete rebound, prin practicarea lor corectă, reduc perioada de recuperare, iar cei care au anumite afecţiuni ale genunchiului pot face în siguranţă aceste exerciţii, potrivit Agerpres, citată de stiripesurse.ro.

Studiul se va desfăşura pe parcursul a şase luni, începând din luna septembrie, iar cei care se înscriu în program trebuie să participe la trei antrenamente pe săptămână, unde vor fi îndrumaţi, evaluaţi şi monitorizaţi de medicii echipei.

Magnum BET - Ad.
Magnum BET - Ad.

Potrivit organizatorilor manifestării, Asociaţia Kangoo Club Reghin, pe lângă cele 86 de persoane interesate să ia parte la studiu, la evenimentul de la Târgu Mureş şi-au anunţat participarea în jur de 300 de sportivi, practicanţi de Kangoo Jumps, profesionişti şi amatori.

La evenimentul de la Târgu Mureş vor fi prezenţi preşedintele Kangoo Jumps Romania, Kinga Sebestyén, fondatoarea studiului şi programelor "Kapo-sănătate pe ghete", precum şi echipa de medici formată din dr Octav Russu, medic primar ortopedie şi traumatologie, specialist în genunchi din Târgu Mureş, dr Alin Iova, medic generalist, fiziokinetoterapeut, specialist în recuperare sportivă şi lipoterapie din Oradea, dr Olivia Burta, medic primar medicină de laborator din Oradea, dr Puşa Dorina Farcaş, medic primar recuperare medicală, medicină fizică şi balneologie din Oradea, dr Andrei Feier Medic, rezident Ortopedie şi Traumatologie.

"Vreau să mulţumesc special pentru parteneriatul cu Consiliul Judeţean Mureş, Asociaţiei Kangoo Club Reghin, Crinei Laszlo şi Adinei Inţa, vreau să mulţumesc echipei mele Kangoo Jumps Romania, tuturor partenerilor şi sponsorilor care susţin acest eveniment şi, în special, instructorilor din ţară şi din străinătate care vin. Vom fi împreună, mâine, să facem un eveniment special, unic în lume, să arătăm că Kangoo Power este un sport sănătos dacă îl faci sănătos. Iar studiul pe care îl vom face aici, la Târgu Mureş, va fi ca să îi ajutăm pe cei care au nevoie de noi să facă un sport sănătos", a declarat presei preşedintele Kangoo Jumps Romania, Kinga Sebestyén.

Prima ediţie a "Kangoo Jumps Summer Challenge" se va desfăşura la Sala Polivalentă din Târgu Mureş de la ora 18,00 şi va cuprinde mai multe etape.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

Sanatate

LOTO

6/49
3120925152
5/49
2018171292
joker
3531471914