REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Studiul ANAT: Cât plătesc românii pe vacanțe și ce destinații preferă

Studiul ANAT: Cât plătesc românii pe vacanțe și ce destinații preferă

Replica API 9 noiembrie 2019 | 00:00 267

Vacanțele nu sunt întocmai în lista de priorități pentru români, dacă ne raportăm la statistici. Cei din străinătate călătoresc mult mai des, iar puterea lor de cumpărare este cu siguranță una mai mare, prețurile pe care le plătesc străinii pentru vacanțe fiind cu totul altele.

Asociația Națională a Agențiilor de Turism a realizat un studiu pentru a afla câți bani alocă românii vacanțelor, iar concluzia a fost următoarea: un român plătește în medie între 250 - 300 euro pentru o vacanță de tip city break, în timp ce pentru o vacanță în familie, un sejur de 7 nopți, românii sunt dispuși să scoată din buzunar până în 700 - 800 euro. În medie, cei din partea de sud a țării sunt dispuși să cheltuie mai mult pentru o vacanță, în comparație cu cei din capitală. În timp ce un bucureștean ar putea cheltui până la 600 de euro pe o vacanță, un ardelean, de exemplu ar opta pentru o vacanță cu până la 100 de euro mai scumpă. Și moldovenii alocă bugete mai mari decât bucureștenii pentru călătorii și vacanțe. Bugetul lor ar putea urca până la 800 euro, conform statisticilor.

În ceea ce privește alegerea locului unde să îți petreci vacanța, trebuie să știți că sunt din ce în ce mai alese vacanțele nișate: rafting, vacanțele exotice sau o tabară pentru copii în timp ce parinții se relaxează undeva într-o zonă de munte. Între destinațiile preferate pentru munte, Croația și Austria ar fi în top. Iar în ceea ce privește vacanțele exotice, destinațiile precum: Egipt, Dubai, Cipru sunt printre preferatele românilor. De asemenea, cei cu bugete mai limitate, aleg Grecia, Spania și Italia pentru vacanțe. Turcia este o destinație pentru cei din zona Moldovei, datorită multor curse charter care decolează din Iași, aceasta fiind unul dintre orașele principale din care putem găsi curse către alte orașe interesante din Europa. Moldovenii au și o mulțime de opțiuni pentru citybreak-uri. Iar zborurile sunt chiar atractive ca preț, putând ajunge pentru doar 40-50 euro în Roma, Paris, Berlin sau alte orașe din Europa. Pentru un city break de 2 zile, un weekend cu distracție și multe vizite ale obiectivelor turistice, românii ar putea achita pana la 300 de euro. Însă, un city break în afara Europei ar putea costa de până la 2 ori mai mult. Tocmai de aceea, românii sunt mai interesați de vacanțele pe continent. Deși acestea sunt prețurile medii pe care românii le plătesc pe vacanțe, există unele excepții, în cadrul celor cu o putere financiară mai mare. Există și vacanțe care se ridică la nivel de cost cu până la 10 ori mai mult decat media. Astfel, o vacanță în Dubai poate ajunge să coste pana la 7-8 mii de euro, vacanța ce poate fi gasită pe site-urile marilor agenții de turism din România.

Destinatiile de lux spre care se orientează românii mai pretențiosi pornesc de la 2000 - 3000 de euro. Cele mai luxoase vacanțe alese de români au costat chiar și până la 30.000 de euro, conform surselor. Destinații pentru astfel de vacanțe sunt: Los Angeles, orasul îngerilor - în care puteți vizita cele mai luxoase cartiere - Beverly Hills, Hollywood, Walk of Fame și alte asemenea locuri.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si nu uitati M U I E PESEDE
2
1
Cu pensia mea pot face un sejur de zero stele la Ciocarlia!Am 42ani vechime
6
0
Inutile deci voucherele care se pot cheltui doar in Romania. Preferintele se indreapta spre cei care investesc in servicii de calitate nu care doar inghit pomenile pesediste din vouchere si le baga in conturi proprii. Daca iti consumi zilele de concediu cu voucherele doar aici nu mai ai zile de concediu si pentru afara. Poate un city break dar ... Primele de vacanta sunt mai competitive decat bonurile stimuleaza concurenta.
4
5
Constanta nu are aeroport. Are un loc de imbarcare pentru curve si pesti.
12
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614