REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.1° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.1° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

SUA: Administraţia vrea să închidă birourile din străinătate ale Serviciului de Naturalizare şi Imigrare

SUA: Administraţia vrea să închidă birourile din străinătate ale Serviciului de Naturalizare şi Imigrare

Replica API 14 martie 2019 | 00:00 367

Donald Trump

Administraţia preşedintelui american Donald Trump va închide birourile din străinătate ale Serviciului de Naturalizare şi Imigrare (USCIS), care se ocupă în prezent de cereri de viză, adopţii internaţionale şi alte sarcini, transmite Reuters.

Măsura este cea mai recentă din seria de decizii ale administraţiei în scopul limitării imigraţiei atât legale, cât şi ilegale, de la instalarea lui Donald Trump la Casa Albă în ianuarie 2017.

Într-un email trimis angajaţilor, directorul USCIS, Francis Cissna, a anunţat planul de închidere a birourilor din străinătate ale agenţiei, urmând ca responsabilităţile acestora să fie preluate de oficiile USCIS de pe teritoriul Statelor Unite şi de ambasadele şi consulatele din străinătate.

În cadrul USCIS, parte a Departamentului pentru Securitate Internă, funcţionează în prezent 23 de birouri în afara ţării - în America Latină, Europa şi Asia.

Birourile USCIS au în responsabilitate asistarea cetăţenilor americani care vor să-şi aducă rude în SUA, procesarea cererilor refugiaţilor, asistenţă pentru cererile de cetăţenie din străinătate, asistarea americanilor care doresc să adopte copii din străinătate. De asemenea, birourile din străinătate se pot ocupa de naturalizarea militarilor din armata SUA care nu deţin deocamdată cetăţenia americană, precum şi de verificarea cererilor de viză pentru a descoperi eventuale fraude.

Administraţia Trump a instituit deja noi bariere pentru solicitanţii de azil, a interzis intrarea în SUA a cetăţenilor câtorva ţări cu majoritate musulmană şi a creat noi reglementări pentru a îngreuna acordarea statutului de rezident permanent imigranţilor cu venituri scăzute.

Avocaţii şi-au exprimat îngrijorarea că noua decizie a guvernului de a închide birourile externe ale USCIS le va crea obstacole suplimentare aplicanţilor aflaţi în situaţii vulnerabile.

USCIS a mai decis în trecut închiderea unor birouri în funcţie de cererea pentru serviciile sale. Agenţia a anunţat anterior că biroul său de la Moscova se va închide permanent la sfârşitul acestei luni, din cauza 'reducerii semnificative a volumului de muncă'.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218