REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

SUA: Arestare a unui tânăr apropiat de adepţii supremaţiei albilor care plănuia să comită atentate

SUA: Arestare a unui tânăr apropiat de adepţii supremaţiei albilor care plănuia să comită atentate

Replica API 12 august 2019 | 00:00 387

Un tânăr apropiat de adepţii supremaţiei albilor a fost inculpat vineri, în Las Vegas, pentru deţinerea de material care putea fi utilizat la fabricarea unei bombe şi pentru că plănuia să comită atentate, în special asupra unei sinagogi, au anunţat serviciile procurorului oraşului, relatează AFP.

Agenţii FBI, poliţia federală americană, au înregistrat conversaţii pe care Conor Climo, un agent de securitate de 23 de ani, le avea pe internet cu o "organizaţie extremistă a adepţilor supremaţiei albilor" hotărâtă să comită "acte violente şi teroriste", a precizat într-un comunicat biroul procurorului din Las Vegas.

Discuţiile online s-au referit în primul rând la fabricarea de explozibili, atacarea unei sinagogi şi plasarea sub supraveghere a unui bar frecventat de homosexuali, potrivit actului de acuzare examinat vineri de un tribunal federal din Nevada.

Conor Climo a fost arestat joi şi anchetatorii au confiscat un carnet în care desenase planurile unui potenţial atentat în regiunea Las Vegas, precum şi schema unei bombe cu explozie întârziată.

"Ameninţările violente motivate de ură şi care vizează intimidarea comunităţilor religioase sau LGBT nu-şi au locul în această ţară", a subliniat procurorul Nicholas Trutanich.

Dacă este condamnat, Conor Climo riscă o pedeapsă de zece ani de închisoare şi o amendă de 250.000 de dolari.

Potrivit comunicatului procurorului, membrii organizaţiei extremiste de dreapta cu care el comunica "credeau în superioritatea rasei albe" şi cereau lansarea de atacuri asupra guvernului federal, a minorităţilor rasiale sau religioase, precum şi a comunităţii homosexuale.

Această arestare intervine după o serie de atacuri armate care au îndoliat SUA.

Atacatorul care a doborât 22 de persoane sâmbătă într-un supermarket din oraşul texan El Paso a declarat că a vrut să-i lovească pe "mexicani" şi a publicat pe internet un manifest rasist înainte de tragedie. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102