REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
12.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

SUA au început o nouă săptămână pe fondul violenţelor de stradă din ultimele zile

SUA au început o nouă săptămână pe fondul violenţelor de stradă din ultimele zile

Replica API 1 iunie 2020 | 00:00 834

SUA au început luni o nouă săptămână pe fondul violenţelor de stradă înregistrate în ultimele zile în mai multe oraşe, în urma incidentului din Minneapolis soldat cu moartea lui George Floyd, un bărbat afro-american care a decedat după ce un ofiţer de poliţie alb l-a apăsat cu genunchiul pe gât timp de aproape nouă minute, transmite dpa, citată de Agerpres.

Protestele au degenerat în incendieri şi acte de vandalism, iar ciocnirile cu forţele de poliţie s-au intensificat.

Poliţia din mai multe oraşe a fost acuzată de folosirea unor tactici dure contra demonstranţilor, în timp ce autorităţile au dispus interdicţii de circulaţie în timpul nopţii la Washington, Minneapolis, Los Angeles şi Houston.

În timpul protestelor au fost arestate câteva sute de persoane, iar mai mulţi jurnalişti au fost răniţi de poliţie.

Duminică seară, noi confruntări între poliţişti şi manifestanţi au avut loc la Philadelphia şi New York, precum şi într-un centru comercial din Santa Monica, în apropiere de Los Angeles.

Aproximativ 5.000 de soldaţi din Garda Naţională au fost desfăşuraţi în 15 state şi în capitala federală Washington, unde numeroşi demonstranţi s-au comasat în faţa Casei Albe, scandând diverse sloganuri şi aprinzând focuri. Potrivit cotidianului The New York Times, preşedintele Donald Trump a fost dus vineri seară într-un buncăr, în timpul unei manifestaţii similare în faţa reşedinţei oficiale.

Manifestaţii s-au desfăşurat de asemenea la Miami şi New York, unde participanţii, în special tineri, au scandat 'Black Lives Matter' ('Viaţa negrilor contează') şi 'Nu pot respira' (ultimele cuvinte rostite de George Floyd înainte de a deceda).

Până în prezent, poliţistul Derek Chauvin a fost arestat şi inculpat pentru omucidere involuntară în cazul George Floys. Poliţistul urmează să compară în cursul zilei în faţa instanţei pentru o primă audiere.

Un video filmat pe 25 mai de către un trecător arată cum un agent de poliţie îl ţine la sol pe Floyd timp de mai multe minute, cu un genunchi pe gâtul bărbatului, care se plânge că nu mai poate respira. Agentul, un alb, îi răspunde să stea calm, iar un al doilea poliţist îi ţine la distanţă pe trecătorii care încep să se strângă, în timp ce bărbatul ţintuit la pământ încetează să se mai mişte şi pare inconştient.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ori eu sunt un nebun ori lumea a luat-o razna. Populatii intregi apara infractori apoi se plang ca nu sunt aparati.Aduc osanale hotilor apoi se plang ca sunt saraci, isi aleg conducatori hoti celebri si apoi se plang de traiul chinuit. Ridicam prostia la rang de arte, propovaduim incultura si credem in vise iluzorii. Toti ceilalti sunt vinovati pentru pasivitatea noastra si ne mobilizam impotriva adevarului. Nu mai inteleg nimic!!! Incotro ne indreptam!?
0
0
Ceea ce se intampla in Statele Unite este de-a dreptul insultator. Pentru un infractor negru se rascoala toata populatia de culoare.
3
0
ANTIFA egal Fascim!Lupul in haina de oaie a lui Soros se numeste Antifa!Organizatie terorista internationala cu fonduri de la G Soros,18 miliarde investite de curand!FUTU TI MORTII TAI DE BOZGOR IMPUTIT,DE NENOROCIT PEDOFIL DICTATOR! Doland Trump sa scoata armata cand se incearca lovituri de stat!E chemata Hillary Clinton saptamana asta sa dea socoteala de alea 33 de mii de mails sterse si LOVITURA DE STAT a intrat in functiune?Intreb pt un amic
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102