REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

SUA: Biden şi Mitsotakis salută relaţia greco-americană care "niciodată nu a fost mai bună"

SUA: Biden şi Mitsotakis salută relaţia greco-americană care "niciodată nu a fost mai bună"

Replica API 18 mai 2022 | 00:00 423

Preşedintele american, Joe Biden, şi premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, au afirmat luni la Casa Albă ca relaţia dintre cele două ţări "niciodată nu a fost mai bună", scrie AFP.

Şeful guvernului elen, primit în Biroul Oval, le-a declarat jurnaliştilor că vizita sa este "o oportunitate de a face un bilanţ al relaţiei noastre care, cred sincer, nu a fost niciodată mai bună".

"La fel şi eu", a fost de acord Joe Biden, pentru care parteneriatul dintre cele două ţări este "mai important ca niciodată".

Preşedintele democrat a spus că părinţii fondatori ai naţiunii americane au fost inspiraţi de marii gânditori ai democraţiei din Grecia antică, în timp ce Kyriakos Mitsotakis a subliniat că independenţa americană a fost un reper în lupta pentru independenţa Greciei, lansată în 1821, citează Agerpres.

Joe Biden l-a primit pe şeful executivului grec pentru a marca, cu oarecare întârziere, bicentenarul acestei independenţe.

Cei doi lideri urmau să discute în special despre sprijinul pentru Ucraina împotriva Rusiei şi despre NATO, din care Grecia este membră.

Întâlnirea lor a avut loc în contextul în care Turcia ameninţă că se va opune intrării Suediei şi Finlandei în Alianţa atlantică.

Turcia şi Grecia au promis după invazia Ucrainei "să se concentreze pe ceea ce le uneşte", dar relaţia lor traversează regulat zone turbulente, Ankara şi Atena acuzându-se frecvent de încălcarea apelor teritoriale şi a spaţiului aerian.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102