REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

SUA: Câştig în recurs al executivului american în dosarul expulzării unor migranţi care beneficiază de protecţie temporară

SUA: Câştig în recurs al executivului american în dosarul expulzării unor migranţi care beneficiază de protecţie temporară

Replica API 16 septembrie 2020 | 00:00 851

O curte de apel din California a decis luni că nu există impedimente legale care să împiedice executivul preşedintelui Donald Trump să deporteze cetăţeni din patru ţări, care beneficiază de un statut protejat pe teritoriul SUA din cauza unor condiţii umanitare în ţara de origine, transmite AFP, citată de Agrepres.

Instanţa a anulat cu două voturi la unu decizia unui judecător federal din San Francisco care a blocat deportarea migranţilor provenind din Haiti, Nicaragua, El Salvador şi Sudan care se bucură de statutul de protecţie temporară (TPS). Numărul acestora este de aproximativ 300.000.

Copiii acestor refugiaţi, care au cetăţenie americană, sunt cei care au adus cazul în instanţă.

Executivul american intenţionează să pună capăt acestui tip de statut de protecţie deoarece consideră că cele patru ţări afectate de războaie şi tulburări sunt sigure acum.

Curtea de apel din California a decis că această intenţie nu are legătură cu declaraţiile ostile ale preşedintelui Trump la adresa migranţilor şi a anumitor străini, precum remarcile sale controversate din 2018 despre "ţări de rahat".

ACLU, o influentă organizaţie pentru drepturile omului şi drepturi civice, a afirmat într-un comunicat că "declaraţiile dezgustătoare ale preşedintelui despre deţinătorii statutului TPS arată în mod clar că executivul său este condus de motivaţii rasiale".

Potrivit ACLU, expulzarea acestor migranţi, care în unele cazuri au fondat familii în SUA cu zeci de ani în urmă şi ai căror copii au cetăţenia americană, nu va fi pusă totuşi în practică imediată, deoarece reclamanţii vor face un nou apel.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614