REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

SUA: Foşti comandanţi militari cer Congresului să adopte legea privind verificarea antecedentelor vânzărilor de arme

SUA: Foşti comandanţi militari cer Congresului să adopte legea privind verificarea antecedentelor vânzărilor de arme

Replica API 23 februarie 2019 | 00:00 341

Cel puţin 12 foşti comandanţi şi consilieri militari, ale căror cariere s-au întins atât în timpul administraţiilor democrate, cât şi în al celor republicane, susţin un proiect de lege care prevede verificarea universală a antecedentelor pentru toate vânzările de arme din SUA, transmite dpa.

Într-o scrisoare trimisă joi, 13 foşti consilieri şi comandanţi militari le solicită liderilor democraţi şi republicani din Senat şi Camera Reprezentanţilor să adopte legea respectivă (intitulată pe scurt HR 8), care vizează vânzările private de arme care, potrivit actualei legi federale, nu necesită controlul antecedentelor.

''O persoană interzisă cu intenţii periculoase poate cumpăra cu uşurinţă o armă de pe internet sau într-o parcare, fără să o întrebe nimeni nimic'', menţionează semnatarii în scrisoarea adresată preşedintei Camerei Reprezentanţilor Nancy Pelosi, liderului minorităţii republicane din Camera Reprezentanţilor Kevin McCarthy, liderului majorităţii republicane din Senat, Mitch McConnell, şi liderului minorităţii democrate din Senat, Chuck Schumer.

''Pentru aceia dintre noi cu pregătire îndelungată privind armele de foc, care au văzut pagubele produse de o armă puternică aflată în mâinile greşite, acest lucru este pur şi simplu de neînţeles'', se arată în scrisoarea respectivă.

Pe lista semnatarilor se află fostul director al Agenţiei de Securitate Naţională (NSA) şi CIA Michael Hayden, care a servit în mandatele preşedinţilor Bill Clinton, George W.Bush şi Barack Obama, comandantul forţelor americane în Afganistan în timpul administraţiei Obama, Stanley McChrystal, şi fostul comandant al Gărzii de Coastă a SUA, Thad Allen, în funcţie în timpul administraţiilor George W.Bush şi Obama.

Foştii lideri militari semnatari ai scrisorii fac parte dintr-o coaliţie a veteranilor creată de un grup pentru siguranţa armelor fondat de Gabrielle Giffords, fostă deputată de Arizona, care a părăsit Congresul în 2012, la un an după ce a supravieţuit unei tentative de asasinat comise la un eveniment electoral, incident soldat cu şase morţi.

Comitetul pentru afaceri juridice al Camerei Reprezentanţilor a aprobat HR 8. Republicanii s-au opus acestei legi, susţinând că ea nu ar fi adus nimic nou pentru a împiedica unele dintre atacurile grave în care autorii şi-au achiziţionat arme de foc după ce au trecut de verificarea antecedentelor.

În cazul adoptării sale, această lege ar fi cea mai semnificativă măsură de control asupra armelor adoptată fie de Camera Reprezentanţilor, fie de Senat, după expirarea interdicţiei asupra armelor de atac în anul 2004.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920