REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

SUA impune sancțiuni împotriva Rusiei pentru otrăvirea lui Navalnîi: „Le arătăm că există consecințe atunci când depășesc limita”

SUA impune sancțiuni împotriva Rusiei pentru otrăvirea lui Navalnîi: „Le arătăm că există consecințe atunci când depășesc limita”

Replica API 3 martie 2021 | 00:00 922

Statele Unite ale Americii au impus sancțiuni asupra mai multor oficiali ruși și entități din Rusia, în contextul în care au ajuns la concluzia că otrăvirea lui Alexei Navalnîi a reprezentat o încercare a Rusiei de a îl asasina pe opozant, a anunțat administrația Biden, citată de Reuters și The Moscow Times.

Oficialii americani spun că lucrează în coordonare cu Uniunea Europeană și au reiterat apelul făcut de președintele Joe Biden pentru eliberarea lui Navalnîi din închisoare.

Sancțiunile vin ca răspuns la încercarea de asasinare a lui Navalnîi prin otrăvire cu agentul neurotoxic Noviciok, SUA și UE ajungând la concluzia că Rusia este responsabilă de acest atac. Anterior, fostul președinte Trump a evitat să ia măsuri împotriva Rusiei după atacul asupra lui Navalnîi.

„SUA nu caută nici resetarea relațiilor cu Rusia, dar nici escaladarea”, a spus un oficial american. „Credem că Statele Unite și partenerii noștri trebuie să fie consecvenți și să arate Rusiei că există costuri atunci când comportamentul său depășește limite respectate de toate țările respectabile și credem că ar trebui să existe niște limite în ce privește aceste aspecte ale relațiilor noastre”, a adăugat acesta.

Este vorba de primele sancțiuni împotriva Rusiei pe care președintele Joe Biden le impune de la intrarea în funcție în ianuarie. Conform Moscow Times, comunitatea americană de informații spune că evaluările arată că responsabilii pentru otrăvirea lui Navalnîi sunt agenți ai FSB, care l-au otrăvit pe Navalnîi cu agentul neurotoxic Noviociok.

Sancțiunile includ blocarea activelor mai multor oficiali ruși de top pentru folosirea de arme chimice prin încălcarea legislației internaționale. Anterior, cercetătorii europeni și avertizori de integritate internaționali au ajuns la concluzia că Navalnîii a fost otrăvit cu o variantă nouă a Noviciok atunci când a ajuns în stare gravă la un spital din Germania în august 2020, scrie digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920