REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

SUA: Imunologul Anthony Fauci are îndoieli în privinţa vaccinurilor anti-COVID-19 ale Rusiei şi Chinei

SUA: Imunologul Anthony Fauci are îndoieli în privinţa vaccinurilor anti-COVID-19 ale Rusiei şi Chinei

Replica API 1 august 2020 | 00:00 1079

Imunologul Anthony Fauci, vocea raţiunii ştiinţifice din Statele Unite cu privire la pandemia de COVID-19, şi-a exprimat vineri îndoieli cu privire la siguranţa vaccinurilor dezvoltate în prezent de Rusia şi China, informează AFP, citată de Agerpres.

Anthony Fauci

"Sper cu adevărat că ruşii şi chinezii îşi testează vaccinurile înainte de a le administra", a declarat Fauci în timpul unei audieri în Congresul american.

"Să afirmi că dispui de un vaccin gata de a fi distribuit înainte chiar de a-l testa este, după părerea mea, problematic, ca să nu spun mai mult", a adăugat respectatul director al Institutului american de boli infecţioase, care consideră că SUA nu vor fi nevoite să depindă de vaccinurile altor ţări.

Rusia a anunţat săptămâna aceasta că speră să înceapă producţia industrială a două vaccinuri COVID-19 concepute de cercetătorii din centrele de cercetare de stat începând din septembrie sau octombrie. Kiril Dmitriev, preşedintele unui fond suveran ce finanţează dezvoltarea unuia din cele două vaccinuri, a comparat cursa actuală pentru obţinerea vaccinul anti-COVID-19 cu cucerirea spaţiului.

"Americanii au fost uimiţi când au auzit semnalul Sputnik-ului", primul satelit lansat de URSS în 1957, a declarat Dmitriev pentru canalul american de ştiri CNN. "Cu vaccinul va fi la fel. Vom fi primii".

Moscova nu a făcut cunoscute date ştiinţifice care să susţină siguranţa şi eficacitatea vaccinurilor sale.

Mai multe proiecte care urmăresc obţinerea unui vaccin au arătat rezultate încurajatoare, inclusiv încercările unui institut chinez de cercetare militară realizate în comun cu grupul farmaceutic CanSino Biologics. Armata chineză a autorizat utilizarea acestui vaccin în rândurile militarilor la sfârşitul lunii iunie, chiar înaintea începerii ultimelor faze ale testării.

Trei vaccinuri dezvoltate în statele occidentale se află în ultima fază a studiului clinic pe oameni: unul de către compania americană Moderna, altul de către universitatea Oxford în parteneriat cu laboratorul AstraZeneca şi un al treilea de către alianţa germano-americană BioNTech / Pfizer.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Britanici au alta parere,ei au declarat ca uni hacheri rusi sunt sprijiniti de stat pt. sa fure rezultatele cercetarilor facute de ei si de americani.
0
0
e departe de a gasi un vaccin pt covid , vom vedea cine i mai tare
1
0
Doar america e buna in orice, si cand invadeaza tari o fac din bunatate
6
1
se pisa de mult pe SUA in orice domeniu
6
1
daca e american e normal sa-i puta ce face concrenta!!!
6
0
eu cred ca testeaza facaturile prcum nazistii pe prizonieri politici,uiguri,etc.Canu sint bune denimic,asta ramine de vazut...
0
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102