REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

SUA: Mai multe ONG-uri denunţă histerectomii abuzive asupra migrantelor într-un centru de detenţie

SUA: Mai multe ONG-uri denunţă histerectomii abuzive asupra migrantelor într-un centru de detenţie

Replica API 16 septembrie 2020 | 00:00 1001

Mai multe organizaţii neguvernamentale au depus plângere la administraţia americană şi au denunţat luni un număr important de histerectomii practicate asupra migrantelor dintr-un centru de detenţie din Georgia, în SUA, relatează AFP, citată de Agerpres.

O infirmieră a stabilimentului este cea care a informat ONG-urile în legătură cu aceste practici care s-ar derula în Centrul Privat de Detenţie din Georgia, unde unele femei sunt închise de către US Immigration and Customs Enforcement (ICE), o agenţie de poliţie vamală şi de control al frontierelor a Departamentului de Securitate Internă al SUA.

"Când m-am întâlnit cu toate aceste femei care au fost supuse acestei intervenţii chirurgicale, mi-am spus că totul seamănă cu un lagăr de concentrare experimental. Ca şi cum ar face experienţe asupra corpurilor noastre", a spus o deţinută intervievată de Project South, unul dintre ONG-urile care au depus plângerea.

Infirmiera ''lansatoare de alertă'' a povestit că mai multe femei i-au spus că ele nu înţeleg de ce au fost supuse unei histerectomii, o operaţie care implică înlăturarea totală a uterului sau a unei părţi a acestuia.

"Mai multe deţinute mi-au spus că s-au dus la medic şi au fost supuse unor histerectomii fără să fie informate" în prealabil, a afirmat ea.

Potrivit aceleiaşi surse, a existat în mod special un medic care "practica histerectomii aproape asupra tuturor".

ONG-urile Project South, Georgia Detention Watch, Georgia Latino Alliance for Human Rights şi South Georgia Immigrant Support Network sunt cele care au înaintat plângerea, depusă în numele migrantelor închise şi a infirmierei care a făcut dezvăluirile.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Trebuiau lasate cu cancere si infectii. Daca in tarile de unde vin asa sunt tratate. Ca sa nu mai acuze. Cand au plecat spre migrare stiau ca se expun la mizerie si jeg deci se pot infecta.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218