REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

SUA: Medicul legist oficial anunţă că a descoperit fentanil în sângele lui George Floyd, asfixiat de un poliţist

SUA: Medicul legist oficial anunţă că a descoperit fentanil în sângele lui George Floyd, asfixiat de un poliţist

Replica API 3 iunie 2020 | 00:00 1233

Moartea lui George Floyd, afro-americanul care şi-a pierdut viaţa pe 27 mai în Minneapolis, ca urmare a modului în care a fost maltratat de un ofiţer de poliţie alb, a fost calificată drept omucidere din cauza "presiunii exercitate în zona gâtului", a indicat luni medicul legist oficial responsabil de autopsia acestuia, adăugând că în sângele acestuia s-a descoperit fentanil, un puternic opiaceu, potrivit France Presse, citată de Agerpres.

Acest afro-american de 46 de ani a făcut un "stop cardiac şi pulmonar" din cauza imobilizării sale de către forţele de ordine, a detaliat medicul legist al comitatului Hennepin într-un comunicat.

În raportul său, el menţionează "alţi parametri importanţi: arteroscleroza şi hipertensiune arterială; intoxicare cu fentanil; utilizare recentă de amfetamine".

Până atunci, medicul legist oficial asigura că nu deţine "probe fizice care să susţină diagnosticul de asfixiere traumatică sau de strangulare".

"Efectul combinat al arestării şi al imobilizării lui Floyd de către poliţie, antecedentele sale medicale şi prezenţa potenţială a unor substanţe psihoactive în corpul său au contribuit probabil la moartea lui", a declarat el într-un raport preliminar.

Rezultatele definitive au fost făcute publice doar după ce avocaţii familiei au prezentat rezultatele unei autopsii efectuate de experţi independenţi pe care îi mandataseră.

Aceşti medici "au conchis că decesul a rezultat dintr-o asfixiere prin presiune prelungită", a declarat avocatul Ben Crump în cadrul unei conferinţe de presă.

George Floyd, pe care poliţia îl suspecta de utilizarea unei bancnote false de 20 de dolari, a decedat în cursul arestării sale la Minneapolis, în nordul SUA, în urmă cu o săptămână.

Potrivit unei înregistrări a incidentului, care a făcut de atunci ocolul lumii, un agent alb l-a menţinut placat la sol, stând cu geniunchiul pe gâtul său timp de aproape nouă minute.

Poliţistul respectiv, Derek Chauvin, 44 de ani, a fost concediat, arestat şi inculpat pentru "omor involuntar", dar cei trei colegi ai săi prezenţi la faţa locului nu fac până în prezent obiectul niciunei urmăriri.

Tragedia a indignat toată America. De la New York până la Los Angeles, de la Philadelphia la Seattle, zeci şi chiar sute de mii de americani protestează de o săptămână împotriva brutalităţilor poliţieneşti, rasismului şi inegalităţilor sociale.

Aceste manifestaţii au degenerat uneori în violenţe, determinând mai multe oraşe să mobilizeze Garda Naţională şi să impună restricţii de circulaţie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da politistul a exagerat, dar persoana respectiva era plina de droguri,care au contribuit din plin la deces.Ca si la noi tiganii, etniile de acest gen ,nu sunt dispuse sa respecte legile si riposta lor este dura, la un eventual control.Drept pentru care politia ia masuri mai hotarite, pentru a preintimpina orice riposta.
9
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367