REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

SUA: O femeie înarmată a intrat într-o biserică din San Diego şi a ameninţat că o aruncă în aer

SUA: O femeie înarmată a intrat într-o biserică din San Diego şi a ameninţat că o aruncă în aer

Replica API 23 aprilie 2019 | 00:00 328

O femeie care a intrat într-o biserică din San Diego în timpul slujbei de Paşti purtând un copil pe braţul stâng şi arătând o armă cu mâna dreaptă a fost reţinută de enoriaşi după ce a ameninţat că va arunca în aer biserica, au afirmat poliţia şi martorii, relatează luni dpa.

Predica ţinută într-o biserică din oraşul californian tocmai se încheia când a apărut o femei înarmată, în cursul după-amiezii, a declarat Ben Wisan, pastorul fondator al Bisericii TsidKenu. Slujbele acestei biserici au loc în fiecare an la Mount Everest Academy, o şcoală din Clairemont.

Wisan a cerut adunării de aproximativ 100 de persoane să iasă şi ''să înceapă să se roage'', dar membri ai bisericii au rămas şi au încercat să vorbească cu femeia, a spus el.

"Suntem o mare biserică a Duhului Sfânt, aşa că pacea lui Dumnezeu a fost peste întreaga biserică ", a declarat el unui reporter pentru OnScene TV.

David Miller, un puşcaş marin, a spus că este una dintre persoanele care au rămas în biserică pentru a încerca să detensioneze situaţia în siguranţă. Miller a declarat pentru OnScene TV că femeia făcea "comentarii nebuneşti" despre cum să-i înveţe pe unii oamenii să sufere şi că este nevoie ca oamenii să devină martiri.

El a spus că în timp ce membrii bisericii au început să se apropie încet de femeie, aceasta a îndreptat arma spre o parte din enoriaşi şi apoi asupra copilului ei, spunându-le să nu se apropie mai mult.

Atunci grupul, în care se afla şi Miller, a intervenit şi a luat copilul şi apoi arma din mâna femeii. Când poliţia a sosit după câteva minute, femeia a încercat să scape, a spus Miller. În cele din urmă, ea a fost reţinută de un ofiţer de poliţie. Ulterior a fost identificată ca fiind Anna Conkey, în vârstă de 31 de ani, şi a fost arestată pentru ameninţare cu armă.

Nimeni nu a fost rănit în cursul incidentului. Deoarece Conkey a ameninţat că aruncă în aer clădirea în care avea loc slujba, ofiţeri cu câini de detectare a bombelor au verificat clădirea şi vehiculul femeii. Nimic periculos nu a fost localizat.

Wisan, pastorul, a spus că anchetatorii i-au spus ulterior că arma femeii nu era încărcată. El a spus că membrii bisericii o cunoşteau pe femeie şi că aceasta participase la slujbe în trecut. Locotenent al poliţiei din San Diego, Christian Sharp, a declarat că ofiţerii respectivi investighează dacă Anna Conkey este implicată într-un incident produs la aceeaşi biserică, cu o săptămână în urmă.

''Se pare că ar fi vorba de probleme mintale pe care vrem să le investigăm'', a declarat Sharp pentru OnScene TV.

Copilul femeii, o fetiţă de 10 luni, a fost luat în custodia protecţiei copilului, menţionat locotenentul. Poliţia a identificat, de asemenea, un al doilea copil, o fetiţă 5 ani, sănătoasă şi nevătămată. Ambele au fost duse la Centrul pentru copii din Polinsky, o unitate care găzduieşte copii separaţi de familia lor.

Potrivit unui blog personal şi social media, Conkey, o veterană în marină, a studiat limba engleză şi jurnalismul la Universitatea din San Diego. Ea a lucrat ca producător de media digital pentru NBC7 San Diego, ca asistent de producţie de ştiri la KPBS şi a publicat comentarii în The San Diego Union-Tribune.

Conkey şi-a împărtăşit adesea opiniile pe un blog personal şi pe canalul de YouTube.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218