REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

SUA: Plângere împotriva lui Donald Trump după dispersarea manifestanţilor la Washington

SUA: Plângere împotriva lui Donald Trump după dispersarea manifestanţilor la Washington

Replica API 6 iunie 2020 | 00:00 1025

O plângere a fost depusă împotriva preşedintelui american Donald Trump după dispersarea violentă luni a manifestanţilor pentru a i se permite preşedintelui să se fotografieze cu o Biblie în mână în faţa unei biserici din apropierea Casei Albe, a anunţat joi puternica organizaţie de apărare a drepturilor civile ACLU, citată de AFP și Agerpres.

Donald Trump

Miniştrii americani ai justiţiei şi apărării, precum şi alţi înalţi responsabili sunt de asemenea vizaţi de această plângere, depusă de ACLU şi alte organizaţii pentru drepturile civice în numele filialei din Washington a mişcării Black Lives Matter şi al altor protestatari.

Mai multe sute de persoane, reunite luni în faţa Casei Albe pentru a protesta împotriva morţii afro-americanul George Floyd în cursul reţinerii de către poliţie, au fost dispersate cu gaze lacrimogene în timp ce Donald Trump susţinea o alocuţiune. Manifestaţia era paşnică şi restricţiile de circulaţie nu intraseră încă în vigoare în capitala americană.

Obiectivul forţelor de ordine era de a elibera calea spre Biserica Sf. Ioan, o clădire emblematică din apropiere, care fusese devastată duminică seara de către manifestanţi turbulenţi. Preşedintele a mers acolo pe jos, chiar după ce şi-a rostit alocuţiunea, înconjurat de membri ai cabinetului său, pentru a fi fotografiat la faţa locului cu o Biblie în mână.

"Ceea ce s-a întâmplat membrilor noştri luni seara, în capitala naţiunii, este un afront faţă de toate drepturile noastre", a declarat April Goggans, de la Black Lives Matter DC, citat într-un comunicat ACLU. "Gazele lacrimogene şi gloanţele de cauciuc nu ne vor reduce la tăcere. Este momentul de a ne face auziţi!", mai spune acesta.

Donald Trump a fost foarte criticat pentru această ieşire. Mai mulţi responsabili politici şi religioşi au denunţat modul în care manifestanţii au fost dispersaţi pentru ca el să poată agita o Biblie în faţa fotografilor, notează AFP.

Dar Casa Albă a apărat energic decizia preşedintelui, evocând voinţa sa "de a transmite un mesaj puternic" şi comparându-l chiar cu premierul britanic Winston Churchill în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

"Nu dăm foc la biserici în Statele Unite!", a mai transmis pe Twitter preşedintele american joi seara, părând să facă aluzie la devastarea bisericii episcopale Sf. Ioan, situată peste drum de Casa Albă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cel care a facut-o nu este sanatoas la cap ! Ce ar fi vrut ! Sa fie lasati manifestantii sa distruga tot ?
2
0
Mesajul din spate" All are welcome" ! OK acum sa cautam aceiasi poza cu Pedofilul Bill Clinton tot cu Biblia in mana dar cred ca era o carte la misto ca ei nu's cu Dumnezeu SI sa citim mesajul lasat de Bill Clinton in spate???Cautati imaginea si veti intelege! WWG1WGA
2
0
Are foarte mare dreptate.
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920