REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

SUA: Poliţistul decedat după asaltul asupra Capitoliului a murit din cauze „naturale“

SUA: Poliţistul decedat după asaltul asupra Capitoliului a murit din cauze „naturale“

Replica API 21 aprilie 2021 | 00:00 781

Un poliţist american, decedat a doua zi după ce manifestanţi pro-Trump au luat cu asalt Capitoliul în ianuarie, a murit din cauze "naturale" după două accidente vasculare cerebrale (AVC), potrivit raportului de autopsie publicat luni, notează AFP, citată de Agerpres.

Soarta lui Brian Sicknick i-a emoţionat pe mulţi americani, şocaţi de atacul împotriva sediului Congresului. Corpul său a fost expus la Capitoliu, o onoare excepţională, iar Joe Biden i- adus un omagiu la faţa locului.

Surse anonime, citate de New York Times, au afirmat mai întâi că a fost lovit cu un stingător, o versiune a faptelor respinsă ulterior. Moartea sa rămăsese un mister, la mai mult de trei luni de la incident.

Brian Sicknick a suferit două accidente vasculare cerebrale, a concluzionat în cele din urmă medicul legist al capitalei federale Washington, Francisco J. Diaz.

În raportul său, medicul legist a retrasat orele dinainte de moartea acestui bărbat de 42 de ani.

La 6 ianuarie, în jurul orelor 14.20, poliţistul a fost stropit cu o substanţă chimică "afară", în faţa Capitolului. Apoi, în jurul orelor 22.00, Brian Sicknick, 42 de ani, s-a prăbuşit în incinta Capitoliului înainte de a fi dus cu ambulanţa la un spital din Washington.

El a decedat a doua zi, 7 ianuarie, "în jurul orelor 21.30", la spital.

"Circumstanţele decesului: naturale", a concluzionat medicul legist.

La 15 martie, autorităţile americane au inculpat doi bărbaţi, acuzaţi că l-au stropit cu un "spray anti-urs", un aerosol puternic folosit în zonele sălbatice din Statele Unite pentru a respinge aceste mamifere mari.

Julian Khater, 32 de ani, şi George Tanios, 39 de ani, fac obiectul a nouă capete de acuzare, printre care "agresarea unui poliţist cu o armă periculoasă", dar nu sunt urmăriţi penal pentru omor.

Alte patru persoane au murit în urma acestei lovituri în forţă: o manifestantă împuşcată de un poliţist, Ashli Babbitt, şi alte trei persoane din motive medicale separate.

La 14 aprilie, Departamentul american de Justiţie a anunţat că nu va demara o urmărire penală împotriva poliţistului care a împuşcat-o pe Ashli Babbitt, moartă la 35 de ani, considerând că nu există "suficiente dovezi pentru a justifica urmărirea penală".

Acuzat de "incitare la insurecţie" de Camera Reprezentanţilor, fostul preşedinte Donald Trump a fost achitat de Senat la finalul unui proces în februarie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920