REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
27.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

SUA: Primarul New York-ului, Bill de Blasio, se retrage din cursa pentru alegerile primare democrate

SUA: Primarul New York-ului, Bill de Blasio, se retrage din cursa pentru alegerile primare democrate

Replica API 21 septembrie 2019 | 00:00 399

Bill de Blasio

Primarul oraşului New York, Bill de Blasio, care nu a reuşit să ia avânt în sondajele de opinie, a anunţat vineri că renunţă la candidatura pentru obţinerea învestiturii democrate pentru alegerile prezidenţiale din SUA din 2020, potrivit AFP.

"Cred că am contribuit atât cât am putut la campania pentru alegerile primare, dar clar nu este momentul meu. Îmi voi încheia campania prezidenţială", a anunţat primarul metropolei americane, care avea o cotă de mai puţin de 0,5% în sondaje, conform postului de televiziune MSNBC.

"Avem o şansă să câştigăm în 2020 (...) Indiferent cine va fi candidatul nostru, trebuie să ne asigurăm că atingem inimile oamenilor care muncesc", a adăugat el, promiţând să continue să lucreze în favoarea oamenilor de rând.

Abandonul vine după ce nu a reuşit să se califice pentru ultimele dezbateri dintre candidaţii democraţi. Pentru a participa la acestea, trebuie să atingi cota de 2% în cel puţin patru sondaje recente şi să reuneşti cel puţin 130.000 de donatori diferiţi în 20 de state americane.

În vârstă de 58 de ani, Bill de Blasio, care conduce New York-ul din ianuarie 2014 urmând o cale foarte de stânga, şi-a anunţat candidatura în mai, în ciuda unor sondaje iniţiale care erau deja descurajante şi a unui scepticism împărtăşit atât de media, cât şi de experţi politici, inclusiv din anturajul său.

Deşi postul său i-ar fi conferit o notorietate imediată, el nu a reuşit să declanşeze un avânt popular.

"Primarul New York-ului cu jumătate de normă, Bill de Blasio, care avea o cotă solidă de 0% în sondaje, dar cu o marjă uluitoare de progres, a renunţat, în mod şocant, la cursa prezidenţială. Oraşul New York este devastat, el se întoarce acasă!", a scris ironic preşedintele Donald Trump pe Twitter.

Mai mulţi candidaţi democraţi s-au retras din campania pentru învestitură în ultimele săptămâni, însă mai sunt pentru moment 19 în cursa care va stabili cine se va confrunta cu preşedintele republican în noiembrie 2020.

Trei candidaţi sunt în această etapă favoriţi: fostul preşedinte Joe Biden, Elizabeth Warren, senatoare de Massachusetts, şi Bernie Sanders, senator de Vermont.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369