REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

SUA: Secretarul de stat Antony Blinken a discutat cu preşedintele Ucrainei înaintea convorbirii Biden-Putin

SUA: Secretarul de stat Antony Blinken a discutat cu preşedintele Ucrainei înaintea convorbirii Biden-Putin

Replica API 8 decembrie 2021 | 00:00 463

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a discutat luni cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, înaintea convorbirii de marţi a preşedintelui Joe Biden cu omologul rus Vladimir Putin în cadrul căreia liderul de la Casa Albă va avertiza cu privire la consecinţele economice grave ale unei invazii a Ucrainei de către Rusia, informează Reuters, citată de Agerpres.

Antony Blinken

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, a declarat reporterilor că SUA rămân angajate în politica NATO a uşilor deschise şi că alianţa ar trebui să rămână pregătită pentru aspiranţi atunci când aceştia sunt pregătiţi. Ucraina se numără printre ţările care aspiră să adere la Uniunea Europeană şi NATO.

La rândul său, preşedintele Zelenski a informat pe Twitter despre convorbirea cu secretarul de stat american Blinken, cu care a convenit să continue "acţiuni comune şi concertate".

"Convenit să continuăm acţiuni comune şi concertate. Recunoscători partenerilor şi aliaţilor strategici ai SUA pentru sprijinul continuu pentru suveranitatea şi integritatea noastră teritorială. Nimic despre Ucraina fără Ucraina", a scris Zelenski.

Ucraina acuză Rusia că a strâns mii de trupe în apropierea graniţei sale în pregătirea unei posibile ofensive militare la scară largă. Rusia a respins aceste acuzaţii, dar a comunicat Occidentului să nu încalce "liniile roşii" şi să oprească expansiunea către est a NATO.

Tot luni, un înalt oficial de la Casa Albă a informat că preşedintele Joe Biden va discuta cu omologul ucrainean Volodimir Zelenski în zilele ce vor urma convorbirii sale cu preşedintele Putin, conform AFP.

Potrivit aceleiaşi surse, preşedintele american "va discuta mai târziu astăzi cu aliaţi europene cheie pentru a coordona mesajul" pe care îl va transmite prin videoconferinţă omologului său rus.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367