REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.2° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

SUA: Trump e auzit ordonând înlăturarea Mariei Yovanovitch, într-o înregistare video

SUA: Trump e auzit ordonând înlăturarea Mariei Yovanovitch, într-o înregistare video

Replica API 26 ianuarie 2020 | 00:00 342

Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump este auzit ordonând înlăturarea din post a ambasadoarei SUA în Ucraina, Marie Yovanovitch, într-o înregistrare video.

Înregistrarea, pusă la dispoziţia Reuters de un avocat al lui Lev Parnas, fost asociat al avocatului lui Trump Rudy Giuliani, începe cu liderul de la Casa Albă pozând pentru camere, apoi intrând într-o încăpere cu o masă pregătită pentru 15 persoane. Filmarea, datată aprilie 2018, durează 83 de minute şi în cea mai mare parte nu-i arată pe participanţii la discuţii, camera cu care a fost realizată fiind îndreptată spre tavan. Fragmente din discuţii au fost difuzate vineri de ABC News.

La jumătatea înregistrării, după ce unul dintre participanţi sugerează că ambasadoarea reprezintă o problemă, poate fi auzită vocea lui Trump spunând: "Scăpaţi de ea! Mâine s-o daţi afară. Nu mă interesează. Mâine s-o daţi afară. Afară cu ea. OK? Aşa să faceţi".

Casa Albă nu a răspuns momentan la solicitarea de comentarii a Reuters.

Vineri, Trump a admis pe Fox News că nu se numără între "fanii" dnei Yovanovitch, pe care a rechemat-o în mai 2019 şi care acum este martoră în procedura de destituire a preşedintelui.

Democraţii, care în septembrie au reuşit să lanseze o procedură de impeachment împotriva preşedintelui, afirmă că asociaţi ai acestuia au petrecut aproape un an încercând să o schimbe pe ambasadoare, considerând-o un obstacol în calea eforturilor lor de a face presiuni asupra Ucrainei pentru a-l ancheta pe rivalul politic al lui Trump în alegerile prezidenţiale din acest an, Joe Biden - acuzaţie ce a şi stat la baza procedurii împotriva lui Donald Trump, aflată în prezent în faza de "proces" în Senat, scrie Reuters, citată Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca si la celebra casa alba se fac filmari de 80 de minute cu presedintele SUA, toti cei 15 de la intalnire ar trebui incriminati pentru inalta tradare si spionaj. Iar cei care se ocupa de securitate , cel putin din acea zi , la fel. Cum dracu nu aflam ce face Putin, Chinezu, Iranianu, Erdogan etc. Parca ar fi de la PSD ; aia sunt ascultati si aflam ce fac pe la stupidele lor sedinte de la personaje infiltrate.
1
0
Bidon de 25 de L Joe si el din ultimul in sondaje e ajuns contra-candidat?ce usor se fac banii in Ucraina cand lucrezi ca Psd istii la firme detinute de hoti prin copil,il sacrifica pe Hunter pe un salariu derizoriu in Ucraina numai umila suma de 44 de mii pe luna,patetic!Ca si Apache inchiputita alta contra-"candida"ta are salariu de 300 de mii pe an de la o facultate unde preda un singur curs?ce viata
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218