REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

SUA: Twitter dezactivează un videoclip postat de Trump în memoria lui Floyd, din cauza drepturilor de autor

SUA: Twitter dezactivează un videoclip postat de Trump în memoria lui Floyd, din cauza drepturilor de autor

Replica API 6 iunie 2020 | 00:00 973

Twitter Inc a dezactivat un videoclip de campanie al preşedintelui SUA Donald Trump în memoria lui George Floyd postat pe platforma sa, invocând o plângere privind drepturile de autor, relatează vineri Reuters, citată de Agerpres.

Donald Trump

Clipul, un colaj de fotografii şi înregistrări video ale marşurilor de protest şi cazurilor de violenţă în urma morţii lui Floyd, îl are pe Trump ca vorbitor în fundal.

Moartea lui Floyd săptămâna trecută după un incident fatal cu un poliţist a provocat proteste la nivel naţional. Într-o înregistrare video, se poate vedea cum un poliţist alb îşi ţine genunchiul pe gâtul lui Floyd în timp ce acesta se sufocă şi repetă gemând că nu poate respira, înainte de a muri.

Potrivit Twitter, videoclipul de pe contul de campanie al preşedintelui este afectat de politica sa privind drepturile de copyright.

"Răspundem la plângerile valabile privind drepturile de copyright care ne-au fost trimise de proprietarii drepturilor de autor sau reprezentanţii lor autorizaţi", a declarat un reprezentat al reţelei sociale.

Videoclipul de trei minute şi 45 de secunde încărcat pe canalul de YouTube al lui Trump a fost difuzat pe Twitter la 3 iunie.

Clipul, care este încă pe YouTube, a strâns mai mult de 60.000 de vizionări şi 13.000 de like-uri. Google, platforma mamă de videostreaming, nu a răspuns imediat la o cerere de comentariu.

Platforma de social media este supusă unui control atent din partea administraţiei Trump după ce a marcat postări ale lui Trump ca potenţial înşelătoare privind frauda electorală. Twitter a etichetat de asemenea o postare a lui Trump despre protestele din Minneapolis ca "glorificând violenţa".

Trump a promis să introducă o legislaţie ce ar putea elimina sau slăbi o lege care protejează companiile de social media de răspundere pentru conţinutul postat de utilizatorii lor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920