REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

SUA: Un poliţist a fost ucis în atacul produs la câţiva metri de clădirea Pentagonului

SUA: Un poliţist a fost ucis în atacul produs la câţiva metri de clădirea Pentagonului

Replica API 5 august 2021 | 00:00 629

Un poliţist a fost ucis marţi într-un atac produs la câţiva metri de clădirea Pentagonului, unde a fost decretată pentru o scurtă perioadă de timp stare de alertă, potrivit unui senator şi informaţiilor apărute în mass-media americane, informează AFP, citată de Agerpres.

Angajaţilor Departamentului Apărării li s-a cerut să rămână în interior în jurul orei locale 10:40 (14:40 GMT) după ce mai multe focuri de armă au fost auzite în staţia de autobuz de lângă faimoasa clădire situată la sud de capitala Washington, în Virginia.

Starea de alertă a fost ridicată în jurul orei 12:10, dar ieşirile staţiei de metrou şi celei de autobuz, ambele aflate la câţiva metri de una din intrările Pentagonului, au rămas închise până la noi ordine.

"Incidentul s-a încheiat, zona este sigură şi, cel mai important, comunitatea noastră nu mai este ameninţată", a declarat reporterilor şeful unităţii de protecţie a Pentagonului, Woodrow Kusse. El a spus că au existat "câţiva răniţi", dar a refuzat să confirme informaţiile potrivit cărora unul din ofiţerii săi ar fi decedat din cauza rănilor produse de o armă albă, în timp ce atacatorul a murit după ce a fost împuşcat.

Cu toate acestea, senatorul democrat al statului Virginia, Mark Warner, a prezentat condoleanţe prietenilor şi familiei poliţistului.

"Sunt teribil de întristat de moartea unui poliţist al Pentagonului, care a fost ucis în această dimineaţă într-un act de violenţă lipsit de sens", a scris senatorul american pe Twitter.

Posturile de televiziune locale au transmis marţi după-amiaza imagini cu zeci de poliţişti adunaţi în faţa spitalului din Washington, unde poliţistul rănit fusese transferat, pentru a-i aduce omagiu.

Serviciile de urgenţă din Arlington, oraşul în care se află Pentagonul, au declarat că mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri la locul incidentului.

Ministrul apărării, Lloyd Austin,"nu se afla în clădire în momentul incidentului", a declarat purtătorul de cuvânt John Kirby."A fost informat cu privire la incidentul de la Pentagon şi este informat periodic cu privire la toate evoluţiile", a adăugat el.

Lloyd Austin şi generalul Mark Milley, şeful statului major, se aflau în momentul incidentului la Casa Albă pentru întâlnirea săptămânală cu preşedintele Joe Biden.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Motiv sa incerce sa atenteze la Amendamentul 2 si sa deposedeze poporul de un drept fundamental garantat de cea mai buna CONSTITUTIE DIN LUME
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920