REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

SUA: Victimele incidentului armat din California sunt de origine taiwaneză

SUA: Victimele incidentului armat din California sunt de origine taiwaneză

Replica API 17 mai 2022 | 00:00 560

O persoană de origine taiwaneză a murit şi alte patru au fost grav rănite în focuri de armă trase duminică într-o biserică din California, potrivit poliţiei şi autorităţilor de la Taipei, a doua zi după un incident armat în statul american New York ce a făcut zece morţi, relatează luni France Presse.

Enoriaşii participau la un banchet după slujba de dimineaţă când trăgătorul a deschis focul, au declarat autorităţile, citează Agerpres.

Apoi ei l-au prins pe trăgător şi "i-au legat picioarele cu un prelungitor şi i-au confiscat cel puţin două arme", înainte ca poliţia să sosească la faţa locului şi a-l neutraliza, a declarat şeful adjunct al comitatului Orange, Jeff Hallock, într-o conferinţă de presă.

Anchetatorii caută în continuare să stabilească motivul, a adăugat el, adăugând că presupusul trăgător, care nu a fost rănit în incident, ar fi un bărbat de origine asiatică în jur de 60 de ani.

"Patru persoane sunt grav rănite", a scris poliţia pe contul său de Twitter, adăugând că "o victimă a murit la locul incidentului".

La Taipei, Ministerul Afacerilor Externe a raportat cinci răniţi şi a indicat că victimele sunt de origine taiwaneză.

"Biroul reprezentanţei noastre din Los Angeles a verificat imediat cu poliţia locală şi alte autorităţi că persoana decedată şi cinci răniţi sunt toţi de origine taiwaneză", a declarat ministerul într-un comunicat.

Un apel de urgenţă a fost primit la ora 13.26 (20.26 GMT) duminică după-amiază de la Biserica Presbiteriană Geneva, potrivit forţelor de ordine.

"Am arestat o persoană şi am recuperat o armă ce ar putea fi implicată" în crimă, a declarat departamentul şerifului într-o postare pe Twitter.

Poliţia căuta să facă lumină asupra acestui nou incident împreună cu cei 30 până la 40 de martori prezenţi în biserică.

Biroul guvernatorului Californiei Gavin Newsom a asigurat că lucrează cu responsabilii locali şi monitorizează situaţia.

"Este o nouă veste şocantă şi tulburătoare, mai ales la mai puţin de o zi după împuşcăturile în masă trase la Buffalo", a scris pe Twitter congresmanul democrat Katie Porter, care reprezintă comitatul Orange la Washington.

Potrivit departamentului şerifului, biserica este situată în oraşul Laguna Woods, la 70 de kilometri sud-vest de Los Angeles.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218