REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

SUA vor mări numărul militarilor americani în România

SUA vor mări numărul militarilor americani în România

Replica API 21 august 2019 | 00:00 400

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți seară, că în discuția cu Donald Trump a fost abordată și tema întăririi efectivelor militare americane în România, precizând că șeful de stat american a fost foarte interesat de această chestiune.

"Da, am discutat această chestiune (întărirea efectivelor americane în România -n.r.), am adus-o în discuție și am arătat disponibiltatea României de a găzdui contingente mai mari americane și președintele Trump a fost foarte deschis, iar cu secretarul Apărării am rămas noi doi că vom continua discuția foarte aplicată și mult mai tehnică pentru a vedea foarte concret unde se poate realiza așa ceva fiindcă nu avem nevoie doar așa generic de o mărire a numărului, ci vrem să avem mai mulți militari de exemplu în Brigada multinațională, în comandamentul regional pe care dorim să-l facem, în poliția aeriană și multe alte lucruri foarte concrete care, cu siguranță, le voi discuta cu proxima ocazie", a declarat Klaus Iohannis.

Chestionat și dacă a primit un răspuns din partea șefului de stat american, Iohannis a răspuns pozitiv. "(Președintele Trump -n.r.) este foarte interesat și tema va fi urmărită în continuare de secretarul Apărării și aprofundată", a completat președintele.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, marţi, la Casa Albă de omologul său american, Donald Trump, cu ocazia vizitei pe care o efectuează în Statele Unite ale Americii.

sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa iau yankei in pulaki,,sobolani care rod din pib popoarelor.
1
0
Interesele americanilor sunt sa-si pastreze teritoriile cu resurse materiale si eventual umane. Ca acele teritorii include si tari ca Romania,conduse de indivizi dubiosi ce nu dau un ban pe binele populatiei de unde provin,nu conteaza,cata vreme interesele Americii sunt satisfacute.
4
2

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920