REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

SUA: Washingtonul consideră esenţial un efort global pentru a combate atacurile cibernetice

SUA: Washingtonul consideră esenţial un efort global pentru a combate atacurile cibernetice

Replica API 22 octombrie 2021 | 00:00 558

Adjunctul secretarului american al trezorerie Wally Adeyemo a insistat marţi asupra importanţei ca Statele Unite să colaboreze cu aliaţii săi pentru a combate atacurile cibernetice, la o zi după publicarea unui raport al administraţiei potrivit căruia criptomonedele slăbesc sancţiunile economice, informează AFP, citată de Agerpres.

Wally Adeyemo a apreciat drept esenţială combaterea atacurilor cibernetice, nu doar în Statele Unite, ci ca parte a unui "efort global deoarece mulţi dintre aceşti infractori cibernetici locuiesc în afara ţării".

"Scopul nostru final este să ne asigurăm că plăţile nu cad în mâinile actorilor infracţionali" şi în special a "persoanelor care au fost sancţionate de Statele Unite", a declarat oficialul american în cadrul unei audieri organizate de o comisie a Senatului american.

"Cel mai important lucru pe care îl pot face companiile, guvernul nostru şi persoanele fizice este să se concentreze asupra îmbunătăţirii securităţii lor cibernetice", a adăugat el.

Trezoreria americană a publicat luni un raport ce analizează sancţiunile economice adoptate de Washington şi consideră necesară modernizarea acestui sistem, a cărui eficienţă este slăbită în special ca urmare a dezvoltării criptomonedelor.

Adjunctul secretarului american al trezorerie a subliniat, de asemenea, că este adevărat că autorităţile chineze "încearcă să găsească modalităţi de a ocoli sistemul nostru financiar pentru a evita sancţiunile".

"Adoptând măsuri împreună cu alte ţări vom fi într-o poziţie mai bună pentru a ne asigura că menţinem sistemul financiar bazat pe dolari la nivel global şi, de asemenea, că suntem capabili să facem astfel ca adversarii noştri să fie responsabili pentru acţiunile lor care încalcă legile şi standardele internaţionale", a explicat el.

S-a referit, de asemenea, la situaţia delicată legată de sancţiunile economice ce vizează talibanii reveniţi la putere în Afganistan:"Credem că este esenţial să ne menţinem sancţiunile împotriva talibanilor, dar, în acelaşi timp, să găsim căi pentru ca ajutorul umanitar legitim să ajungă la poporul afgan".

Sancţiunile adoptate de Trezorerie vizează interzicerea accesului la sistemul bancar şi financiar american de către persoanele sau entităţile străine acuzate, de exemplu, de ameninţarea securităţii americane sau de obstrucţionarea drepturilor omului în propria ţară.

Utilizarea sancţiunilor economice a crescut serios după atacurile din 11 septembrie 2001. Astfel, conform raportului Trezoreriei, de la 912 în 2000, s-a ajuns la la 9.421 în 2021.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102