REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Subalternii Alissei Andreescu habar nu au câţi elevi dau admiterea

Subalternii Alissei Andreescu habar nu au câţi elevi dau admiterea

Replica API 15 iunie 2011 | 00:00 157

La Inspectoratul Şcolar nu sunt date despre cei care au promovat gimnaziul

La Inspectoratul Şcolar nu sunt date despre cei care au promovat gimnaziul

Săptămâna viitoare are loc prima probă din cadrul examenului de admitere la liceu. Deşi până pe 20 iunie, data primului examen, nu au mai rămas decât cinci zile, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa nu ştiu încă exact câţi absolvenţi ai claselor a VIII-a vor intra în febra examenelor.

"Nu ştim câţi elevi intră în examen pentru că nu avem raportarea din partea şcolilor. Nu ştim câţi din cei 7.735 de elevi au promovat gimnaziul şi câţi nu", a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ, Gabriela Costea. Având în vedere că încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a a avut loc în data de 10 iunie, credem că directorii au avut timp suficient să raporteze situaţia la ISJ. În realitate, însă, situaţia este cu totul alta. De precizat că pentru anul 2011-2012 sunt scoase la concurs în judeţul Constanţa 7.710 locuri, repartizate pe 257 de clase la cursuri de zi. De asemenea, mai există încă 20 de clase la forma de învăţământ cu frecvenţă redusă şi alte 11 clase, cu 330 locuri la seral. Admiterea la liceu a elevilor de clasa a VIII-a se va face după evaluarea naţională pe care elevii au susţinut-o în cursul anului şcolar. Astăzi este ultima zi de înscriere la evaluarea naţională. Prima probă pe care elevii o vor susţine este programată în data de 20 iunie, la Limba şi literatura română, urmată a doua zi de proba scrisă la limba maternă, pe 22 iunie la matematică. Afişarea rezultatelor se va face în data de 24 iunie. Cei nemulţumiţi vor avea ocazia să-şi depună contestaţiilor între 25-26 iunie, iar în 27 iunie are loc afişarea rezultatelor finale. Înscrierea copiilor s-a făcut la şcoala generală unde aceştia învaţă. După completarea fişelor şi exprimarea opţiunilor urmează distribuirea lor la unităţile de învăţământ. Acest lucru se va face ţinând cont de media absolvită pe parcursul claselor V-VIII şi de nota obţinută la testarea naţională. În cazul în care doi elevi vor avea medii identice, departajarea lor se va face în funcţie de media obţinută la testarea naţională, apoi, dacă este nevoie, în funcţie de media de absolvire a gimnaziului. Repartizarea propriu-zisă a candidaţilor se va face pe 12 iulie. A doua zi, fiecare liceu va afişa listele admiterii în ordinea descrescătoare a rezultatelor. Apoi, în termen de 13 zile de la repartizare, candidaţii declaraţi admişi trebuie să-şi confirme decizia prin depunerea la liceu a dosarului de înscriere. Elevii rămaşi nerepartizaţi în prima etapă, au o a doua şansă în data de 14 iulie, când este programată cea de-a doua etapă a înscrierii, repartizarea urmând a avea loc în 27 iulie.

Mirabela PANFIL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102