REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Subprefectul Ersun Anefi, desemnat candidatul UDTTMR la Camera Deputaţilor

Subprefectul Ersun Anefi, desemnat candidatul UDTTMR la Camera Deputaţilor

Replica API 11 ianuarie 2016 | 23:45 272

Congres cu scandal

Congres cu scandal

Ersun Anefi

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco - Musulmani din România a organizat sâmbătă, 9 ianuarie 2016, începând cu ora 15.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanţa, Congresul Naţional pentru desemnarea noii conduceri pentru următorii patru ani, precum şi candidatul la funcţia de deputat din partea UDTTMR pentru mandatul 2016 - 2020.

Astfel, au fost desemnaţi prin vot preşedintele, precum şi candidatul la funcţia de deputat din partea UDTTMR pentru mandatul 2016 - 2020. Dacă pentru funcţia de preşedinte al Uniunii, lucrurile au fost clare, întrucât Gelil Eserghep a fost singurul candidat, în cazul viitorului deputat, a fost… hai să-i zicem… o surpriză. Deşi Varol Amet îşi mai dorea un mandat, cel care a primit susţinerea şi voturile delegaţilor a fost subprefectul Ersun Anefi. „Candidez ca să reprezint Uniunea. Susţinerea a venit din partea comunităţii, iar faptul că comunitatea a fost alături de mine mi-a dat curaj şi m-a făcut să încerc.

Dacă nu eram convins că voi avea succes, nu mă înscriam. Nu îmi place să ies pe locul doi”, afirma subprefectul Constanţei, înainte de a începe şedinţa. De precizat faptul la Congres au fost prezenţ în jur de 400 de delegaţi. Ar fi putut fi mai mulţi, însă foarte mulţi dintre aceştia au fost ţinuţi în spatele uşilor. Chiar înainte de a începe şedinţa, mătuşa deputatului Varol Amet a fost dată afară din sală şi îmbrâncită, spune ea, de angajaţii firmei de pază.

„Nu am fost lăsată să intru la Congres, m-au dat afară. Au chemat firma de pază ca să mă dea afară. M-au îmbrâncit!”, a reclamat femeia. Întrebată care este motivul pentru care nu a fost primită în sală, Caibula Emel susţine că nu a avut ecuson şi că nu figura pe lista de invitaţi. Însă, acesta crede că adevăratul motiv este altul, acela că în momentul în care ar fi intrat în sală ar fi făcut mai multe declaraţii care nu ar fi dat bine Uniunii. „Unii intră care nu au ecuson, alţii nu intră. Cum vine asta? Este inegalitate”, a declarat o altă participant la Congres. De precizat că presa nu a putut participa la întreaga desfăşurare a lucrărilor Congresului.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218