REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
13° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Substația de ambulanță de la Cogealac, ÎN PERICOL SĂ RĂMÂNĂ FĂRĂ SEDIU!

Substația de ambulanță de la Cogealac, ÎN PERICOL SĂ RĂMÂNĂ FĂRĂ SEDIU!

Replica API 11 februarie 2019 | 00:00 445

Serviciul de Ambulanță Județean Constanța este în căutarea unui spațiu în care să funcționeze, de anul viitor, substația de la Cogealac. În prezent, substația se află în sediul centrului de permanență din comună, dar contractul în baza căruia pot folosi două încăperi și un garaj expiră la sfârșitul lui 2019.

Serviciul de Ambulanță Județean Constanța are o stație centrală, în municipiul Constanța și zece substații în județ: în sud, la Băneasa, Cobadin, Negru Vodă, Mangalia și Eforie; pe linia de mijloc, la Medgidia și Cernavodă, iar în nord, la Hârșova, Cogealac și Năvodari. E drept, ar mai fi nevoie și de alte substații, astfel încât salvările să ajungă într-un timp cât mai scurt la solicitări.

În majoritatea cazurilor, substațiile funcționează în spații ale Consiliilor Locale, pe care le au în administrare sau în folosire. În Cogealac, substația Ambulanței funcționează în cadrul Centrului de permanență, adică pe o proprietate privată, iar contractul în baza căruia cadrele medicale pot folosi două încăperi și un garaj expiră la sfârșitul lui 2019. Reamintim că centrul de permanență din Cogealac este unul dintre cele trei de la nivelul județului, iar în urmă cu câțiva ani, GE Energy, furnizorul de echipamente al parcului eolian CEZ a investit aproximativ 20.000 de euro în achiziționarea de echipamente moderne pentru unitatea medicală.

„Este o mare problemă, acea substație acoperă o zonă întinsă, cu risc ridicat de accidente. De exemplu, acoperă drumul dintre Constanța și Tulcea, unde au loc în mod frecvent accidente”, ne-a precizat dr. Ionuț Cealera, directorul medical SAJ Constanța.

În aceste condiții, reprezentanții SAJ Constanța spun că nici nu se pune problema să fie închis respectiva substație, în prezent căutându-se un alt spațiu.

„Dacă vom ajunge în situația să fim evacuați și nu vom primi un alt spațiu, ne vom instala cu ambulanțele în curtea Primăriei Cogealac, vom sta acolo până se hotărâște ceva. Dar substația nu va fi închisă!”, a subliniat dr. Ionuț Cealera.

Potrivit dr. Laurențiu Bădescu, managerul SAJ Constanța, au fost purtate deja discuții cu reprezentanții Consiliului Județean Constanța pentru găsirea unui alt spațiu.

Totodată, primarul Gheorghe Alexa, contactat de reporterii „Replica de Constanța”, a precizat că nu a fost informat de faptul că substația ar putea rămâne fără spațiu la sfârșitul acestui an, dar că va face toate demersurile pentru ca substația să rămână în comună.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fai machedoanca obeza care ai luat diploma pe branza si mieii lui taica-to, tu esti mancatoare ca cacat, care nu te mai satura D-zeu. Dai afara Ambulanta ca sa faci tu Ambulanta privata! Sa-ti dea bunul D-zeu dupe sufletu tau hain, unflato
7
10
Si care este problema ta, zburatoare plina de cacat la gurita? Te deranjeaza ca sa luat de una de a ta? Mars ca ai purici in lana....
4
4
Esti o mancatorare sau mancator de rahat.Nici nu esti in stare sa iti pui numele real.Te ascunzi dupa alt nume.Mi e sila deja
7
8
se traieste si fara statie de ambulanta
5
7
Daca CEZ Romania a investit 20000 euro, cui ii ramane investitia? Nu cumva ii ramane Centrului Medical?Deci doctora Pandichi ramane cu infrastructura gata facuta ca sa-si doteze ea Centrul Medical cu ambulanta privata! Nu se mai satura doctora asta! Toata viata a fost pe interes. O fomista. Nu cred sa mai dea primarul papagal vreun spatiu! Voi credeti? Doctora Pandichi este sefa lui, fara ea nu face nimic primarul analfabet
16
4
Iar mananci rahat ...Iar ai aparut ...
3
4
LA CUM SE POARTA MENEGERUL PACALICI BADESCU CU TOATA LUMEA E NORMAL SA L DEA AFARA CHIAR NU SE SESIZEAZA NIMENI CA ESTE OLIGOFREN. NU STIE DECIT SA DISTRUGA PT CA ESTE O LEPRA CU CHIP DE OM. DATI AFARA PACALICIU ASTA. E UN HOT SI UN CRIMINAL. VERIFICATI CUM A MURIT FATA DIN NAVODARI PE 23 IULIE CIND ANIMALUL NU A TRIMISO PE NEVASTASA LA SOLICITARE. PROCURATURA ARE PLINGERE PT ACEASTA. SCHIZOFRENICULE TREBUIE SA PLATESTI PT CRIMA
5
9

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218