REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

SUCCES! SUMĂ URIAȘĂ, recuperată de Sindicatul Navigatorilor pentru echipajul unei nave reținute în Portul Constanța

SUCCES! SUMĂ URIAȘĂ, recuperată de Sindicatul Navigatorilor pentru echipajul unei nave reținute în Portul Constanța

Replica API 4 martie 2019 | 10:17 416

Vești bune pentru membrii echipajului de pe tancul chimic MV Huseyn Javid, reținut în portul Constanța, de săptămâna trecută: în urma demersurilor făcute de inspectorul ITF Adrian Mihălcioiu, liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor, echipajul își va primi salariile restante, de pe ultimele șase luni. Este vorba despre suma totală de 106.000 dolari.

În doar câteva zile, Serviciul Port State Control al Autorității Navale Constanța, în urma demersurilor echipajelor și a Sindicatului Liber al Navigatorilor Constanța, au dispus reținerea a două nave care nu au respectat prevederile MLC 2006 și nu au mai plătit de luni buni salariile oamenilor.

Astfel, MV Beccaria, pavilion Panama, care transportă animale și pe care se află echipaj ucrainean, a fost reținută pe 19 februarie a.c., iar MV Huseyn Javid, pavilion Malta, pe care se află echipaj mixt, din Rusia și Azerbaijan, a fost reținută pe 27 februarie a.c..

În primul caz, armatorul are de plătit echipajului suma de 150.000 de dolari, salarii restante, iar în cazul navei MV Huseyn Javid, armatorul avea de achitat salarii restante de 106.000 dolari.

În urma demersurilor realizate de inspectorul ITF Adrian Mihălcioiu, de Sindicatul Liber al Navigatorilor, sprijiniți și de Uniunea Națională a Marinarilor și Uniunea Navală din Rusia, s-a reușit achitarea salariilor restante către echipajul MV Huseyn Javid. „Plățiți au fost făcute la zi, până la sfârșitul lunii februarie a.c.. Mai sunt câteva cotizații, care au fost reținute echipajului, dar urmează să fie realizate și aceste plăți”, a afirmat Adrian Mihălcioiu pentru „Replica de Constanța”.

Zilele următoare urmează să se deschidă acțiune în instanță împotriva armatorului navei MV Beccaria, după ce acesta a arătat că intenționează să vândă nava și ulterior să plătească salariile membrilor echipajului. De menționat că toți membrii echipajelor erau membri ai sindicatelor din țările de origine.

Potrivit portalului specializat Marine Traffic Global, nava Huseyn Javid-IMO: 9383613, este un tanc de produse chimice, sub pavilion Malta, are o capacitate de 3.456 TDW, a fost lansat la apă în anul 2007 și avea ca port de destinaţie Valletta.

F.B.

Sursă foto: Adrian Mihălcioiu, Facebook

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bravo ITF Romania ! Congrat ITF world wide!
0
0
Bravo. Te-ai descurcat. Ai tras pe pix ITF-ul. Esti un mare descurcaret. Si eu am fost ajutat de ITF dar m-am inscris la sindicat dupa . Constientizez ca ITF se bazeaza un pic de tot si pe mine. Daca ar face toti ca tine ...nu ai mai avea unde sa apelezi in caz de nevoie , dar ma rog....e greu sa ai pretentii de la unul ca tine. Si mai si spui ca te-au ajutat de doua ori....
1
0
De doua ori am fost nevoit sa apelez lTF. Am fost ajutat tot de doua ori fara sa fiu membru si fara sa fiu cotizant. O data in SUA si o data pentru o companie olandeza. Pentru olandezi am chemat ITF-ul din Romania. Am primit banii fara sa ma ajute Mihalcioiu. Nici macar nu am precizat numele lui!
2
1
Eheee, asta cu 10% nu mai e valabila. E veche rau. Era pentru nemembri care aveau probleme, si banii se duceau la sindicat. Acu nu mai merge decat daca esti membru, ceea ce e si corect. Eu nu am auzit pe nimeni care sa fi dat spaga la sindicat. Nu il tineau aia de la Londra pe mihacioiu daca nu se pricepea sa isi faca treaba sau era necinstit. E meserias si bravo pentru ceea ce a facut si face pentru navigatori si sindicat. Il stiu de profesionist toti inspectorii din lume.
2
2
Mihalcioou are 10% partea lui, absolut legal. Deci..e bun de FB. In rest...muie.
1
1
M-am uitat si eu pe un contract ITF de la nava mea ca recunosc ca asta nu o stiam. La clauza cu reprezentarea spune ca "pentru a fi acoperiti de acest contract navigatorii trebuie sa fie membrii ai sindicatului de nationalitate afiliat ITF" Asa ca nu o mai dati de gard. Inscrieti-va in dinducat care sunteti navigatori ca nu va ajuta nimeni moca la nesfarsit si lasati-i pe frustratii aia de gargaristi care nu il inghit pe mihalcioiu si sindicat la un loc. Cart bun si ochii mari la pirati ca o patira niste romanasi in Togo.
3
0
Sa va iau maciucile in guritza marineilor
0
4
Dupa cate am vazut pe un site bine informat itfseafarers.org navele nu sunt acoperite de contracte din astea itf. Ce am citit in articol este ca cu ajutorul conventiei asteia maritime se poate si la noi ca marinarii sa isi primeasca banisorii. Normal ca au fost ajutati daca erau si membri la ITF. Mai departe zau ca nu inteleg nimic din asocierile care se fac cu persoana lui mihalcioiu. Omul si-a facut treaba dar se pare ca altora le pare rau. Bast mai.
2
0
Sa va sug oe toti marinarii
0
1
Mihalcioiu E mai hot ca hotii Citi nu i au cerut ajutorul cu firmele din romania Nu a facut nimic Pt ca lua spaga de la firme In schimb cerea cotizatia Un hot
2
0
Bine ca dl. Mihalcioiu ajuta alti navigatori dar,cand vine vb de ai nostrii nici nu se uita daca nu cotizezi la sindicat .
4
1
Intrebare pt Dl.Mihalcioiu: Nava era acoperita cu vreun contract ITF? Daca DA , mai conteaza daca membrii echipajului erau sau nu membrii ai sindicatului din tarile lor? Din cate stiu daca nava este acoperita cu un contract agreat de ITF automat toti membrii beneficieaza de asistenta din partea ITF, iar daca nava nu era acoperita de contract ITF si marinarii erau membrii in tara lor , de ce nu au refuzat imbarcarea pe aceea nava ? Sunt niste intrebari in legatura cu ITF-ul pe care nu le inteleg...Ei vor bani si de la armatori dar si de la marinari.....De ce ?
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218