REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Sucul de sfeclă roșie și lămâie – beneficii pentru sănătate

Sucul de sfeclă roșie și lămâie – beneficii pentru sănătate

Replica API 28 mai 2020 | 00:00 4618

Proprietățile benefice ale sfeclei de culoare roșie sunt cunoscute încă din antichitate. Paracelsus a fost omul care a utilizat-o în pastile pentru diferite boli.

Sfeclă roșie a fost o legumă foarte populară în lume și oamenii au folosit-o pentru a trata diverse boli. Chinezii mâncau sfeclă roșie pentru că ei credeau că această are puterea de a întări inima și de a purifica sângele, scrie ziarmedical.ro.

Grecii o foloseau pentru a reduce febra, iar în Europa a fost recomandată pentru persoanele care nu puteau mânca alimente solide. Puțin diferită este credință românilor, și anume, că atunci când un bărbat și o femeie mănâncă din aceeași sfeclă roșie, dispare orice element de iubire dintre ei.

Consumul de sfeclă roșie este recomandat femeilor atunci când sunt la menopauza, pentru că este o sursă bogată de magneziu, zinc, iod, calciu, nitrați naturali și sodiu.

Acum, atenția va fi îndreptată pe tratamentul bolilor în care este folosit sucul de sfeclă roșie și lămâie.

1. Rinichi, ficat, vezica biliară și splină

În boli asociate cu aceste organisme trebuie să știți că sfeclă roșie ajută organismul să lupte împotriva lor, deoarece este numărul 1 când vine vorba de purificare. În acest scop, aveți posibilitatea să beți suc de sfeclă roșie combinat cu suc de lămâie sau suc de sfeclă proaspăt stors cu suc de morcovi. Este important să luați aceste poțiuni în cantitate de 50 ml și lent, pentru a ajunge la un nivel de 250 de mililitri.

2. Detoxifiere

Sucul de sfeclă roșie conține colină și prezența ei ajută în mod eficient organismul pentru a curată toate toxinele, nu doar din ficat, dar și din întregul corp. Experții recomandă acest suc pentru fiecare persoană care dorește să-și purifice sângele de toxinele dăunătoare.

3. Reglarea tensiunii arteriale

În cazul în care tensiunea arterială este anormală, este recomandat să se consume sfeclă zilnic, astfel încât această să rămână stabilă. Puteți utiliza legumă pentru a ridică tensiunea arterială, sau să o scadă.

4. Cancer

Sfeclă roșie conține aminoacidul numit betaina și este foarte util în prevenirea cancerului. Dacă mâncați de multe ori această legumă delicioasă, va împiedică organismul dumneavoastră să se îmbolnăvească de cancer de stomac, colon, creier și plămâni, deoarece previne compușii cancerigeni.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614