REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Sucuri naturale cu cartof și varză pentru tratarea gastritei

Sucuri naturale cu cartof și varză pentru tratarea gastritei

Replica API 20 octombrie 2020 | 00:00 3164

Gastrita și ulcerul peptic sunt afecțiuni caracterizate printr-o simptomatologie extrem de neplăcută, generate de afectarea mucoasei stomacului sau duodenului. Pacientul resimte dureri de stomac, vărsături, lipsa poftei de mâncare și sângerări oculte fecale.

Tratamentul de bază este recomandat de medicul gastroenterolog și constă în antiacide și antibiotice, însă în paralel există câteva remedii naturale ce îl pot completă cu succes, grăbind vindecarea, scăzând aciditatea la nivelul mucoasei gastrice și duodenale și grăbind vindecarea, scrie doc.ro.

Sucul de cartof

Unul dintre cele mai cunoscute și eficiente remedii naturale pentru tratarea gastritei și ulcerului gastric, alături de terapia recomandată de medic este sucul de cartofi. Acest suc reduce cantitatea de acid în stomac, ajutând în procesul de vindecare a ulcerului.

Pe lângă faptul că nu prezintă contraindicații, sucul de cartofi poate fi de asemenea utilizat pentru a trata alte probleme de stomac, cum ar fi arsurile ocazionale, indigestia, gastrită și chiar pentru a ameliora simptomele de reflux gastroesofagian.

Se folosește un cartof mediu, cât mai sănătos, dacă prezintă imprefecţiuni și pete acestea se curată. Se curată cartoful de coajă și se introduce tăiat în bucăți în storcător; sucul de cartofi se consumă imediat, de preferință, în condiții de repaus alimentar, între mese.

Dacă este necesar, se adaugă puțină apă direct în storcător. Dacă nu aveți un astfel de aparat, puteți să dați pe răzătoare cartoful și apoi se stoarce cu putere într-un tifon mare sau o cârpă de bucătărie foarte curată și sucul rezultat se poate bea.

Sucul de varză

Varză este o importantă sursă de metionina, un aminoacid care contribuie la vindecarea gastritei și ulcerului peptic.

Pentru suc veți avea nevoie de 4 frunze de varză și 400 ml apă. Se spală frunzele de varză și se taie în fâșii foarte subțiri, se pun în blender, împreună cu apă și se omogenizează. Se recomandă să se consume acest suc de varză de mai multe ori pe zi. Pentru a ușura consumul se poate amestecă cu suc de morcovi, gustul devenind mult mai plăcut.

Pe lângă acest tratament, este recomandat să urmați o dietă specifică pentru gastrită și ulcer, ce potențează tratamentul și ameliorează durerile și simptomele neplăcute. Se recomandă produse alimentar mai ușoare și sănătoase, de preferință legume și fructe fierte, carne slabă fiartă sau la grătar. Evitați stresul și fumatul, care favorizează ulcerul. Faceți sport în mod regulat!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102