REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Sudul litoralului se modernizează! Cum va arăta staţiunea Saturn

Sudul litoralului se modernizează! Cum va arăta staţiunea Saturn

Replica API 25 ianuarie 2017 | 00:13 451

Planuri

Planuri

Primăria Mangalia a depus recent memoriul de prezentare pentru proiectul „Amenajare şi modernizare zone de interes turistic-sudul litoralului (Mangalia-Saturn)” în vederea obţinerii certificatului de urbanism. Staţiunea Saturn arată jalnic. Străzile, cu excepţia străzii Lavrion sunt nereabilitate şi prezintă denivelari şi gropi. Trotuarele sunt în stare proastă, cu bucăţi lipsă şi aspect neîngrijit. Spaţiile verzi aferente străzilor şi din intersecţii sunt neîngrijite şi prezintă vegetaţie crescutaă spontan. Potrivit procesului de reabilitare, străzile laterale se vor amenaja pe o lungime de 10-15,00 m cu structura rutieră similară cu cea a străzii modernizate.

Intersecţia dintre străzile Lavrion, Henry Ignatie şi Corneliu Coposu va fi amenajată în soluţie cu sens giratoriu. Conform memoriului tehnic, modernizarea staţiunii Saturn presupune reabilitarea străzilor Greenport, Henry Ignatie, Corneliu Coposu, Lavrion prin asfaltarea drumurilor, refacerea trotuarelor şi amplasarea de mobilier urban, amenajarea de parcări, piste de biciclete, alveole cu plante şi copaci unde este posibil. De asemenea, se va crea un sens giratoriu, se vor amenaja spaţiile verzi, se vor moderniza staţiile de transport public, se va reconfigura reţeaua de iluminat stradal şi se va monta un sistem de supravegherea video a străzilor propuse pentru reabilitare. Proiectul “Dezvoltare Turistică în Staţiunea Saturn” este realizat prin Programul Operaţional 2014 – 2020, Axa prioritară 7 – Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului; Prioritatea de investiţii 7.1, investiţia propusă urmând să beneficieze de susţinerea entităţilor implicate în dezvoltarea locală (structuri asociative, reprezentanţi ai societăţii civile, mediul de afaceri, etc.).

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Succes, domnule primar, dvs. si echipei pe care o aveti! In sfarsit, dupa 23 ani, din 2012, incepe Mangalia sa arate a municipiu:reabilitare Aleea Teilor, reabilitare faleza Neptun, parc in locul unei gropi de gunoi.
1
0
De cand a ajuns navetistul asta cetarean onorabil, fost localnic al orasului a mintit ca face : Ce ? face punga mare la o gasca adusa de el din c-ta sa distruga orasul credulul catorva cretini ce al accepta si l-au mai votat inca un mandat, le doresc stiu ei mai bine .....la cate a realizat ptr. acest oras aceasta mizerie de animal ca si tatasu fiindu-mi scarba sai mai vad dar sa nu uite ca totul se plateste cand a-ti bati joc de cel ce te-a votat, arata orasul mai rau ca pana sa vina el de mii de ori mai rau, cu siguranta si el a-mi da dreptate !
1
2
In Saturn exista un singur hidrant stradal de incendiu...traiti-ar BMW-ul!
1
0
Primare in Venus cind faci ceva ,este dezastru cu lumina stradala cu trotuarele si cu curatenia.
3
1
Stai linistit domnule Gica, plata s- a facut pentru nivel de servicii profesioniste, doar produsul este sub mediocru, precum loganurile de politie de 70.000 euro.
1
2
o ce sensuri minunate. un milion de euro bucata? baga mare Radule ca scoate bmw model nou, trebe sa il ai pe primul din constanta cum ai avut toate modelele.
7
4
Pai nu vezi ca boul de Vasile vrea mai profesionist , adica bani mai multi ?
2
0
Inca un prilej pentru Acru Cristian Radu si gasca lui profesionista de jnapani sa pradeze fonduri europene sau banii primariei....nimic nou sub soare....dintr o data vezi doamne arata jalnic....sa ti bag muwe raducu...va pup
6
8
Ce randari magnifice. Par a fi facute in Paint de catre un copil de 10 ani.
9
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218