REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Suedia a condamnat o femeie pentru răpirea şi ducerea fiului ei în zona controlată de jihadişti în Siria

Suedia a condamnat o femeie pentru răpirea şi ducerea fiului ei în zona controlată de jihadişti în Siria

Replica API 9 martie 2021 | 18:57 966

Un tribunal din Suedia a condamnat luni o femeie la trei ani de închisoare pentru răpirea fiului său şi ducerea acestuia într-o zonă din Siria controlată de gruparea jihadistă Stat Islamic (SI), transmite luni dpa, citată de Agerpres.

Femeia, o palestiniancă de 31 de ani născută în Suedia, a părăsit oraşul suedez Landskrona în august 2014 împreună cu fiul său, pe atunci în vârstă de aproape 2 ani.

Tatăl copilului, de care femeia divorţase, a fost de acord ca aceasta să meargă cu băiatul în Turcia pentru o excursie. Totuşi, justiţia suedeză a descoperit că femeia a intrat fără permisiunea tatălui copilului pe teritoriul Siriei controlat de Stat Islamic.

Tribunalul districtual din oraşul Lund, din sudul Suediei, a decis că femeia a rămas voluntar în Siria, instanţa respingând declaraţia ei conform căreia intenţionase doar să facă o scurtă vizită în Siria din motive religioase.

Femeia, care s-a radicalizat înainte de a părăsi Suedia, afirmase că a fost forţată să rămână în Siria împotriva voinţei sale, întâi de militanţii SI până la finalul lui 2017 şi ulterior de forţele kurde care controlau tabăra de refugiaţi Al-Hol, din nord-vestul Siriei.

Ea s-a căsătorit în Siria la o lună după sosirea acolo şi a avut două fiice cu noul său soţ, un luptător străin tunisian. Postările sale pe Facebook sugerau că nu intenţiona să se întoarcă în Suedia, a explicat tribunalul din Lund.

Instanţa a adăugat că femeia avea cunoştinţă de conflictul din Siria şi de metodele violente ale SI atunci când a plecat spre această ţară. Călătorind în Siria, ea nu a permis contactul între fiul său şi tatăl acestuia. Anul trecut femeia a scăpat din tabăra Al-Hol şi a ajuns în Turcia alături de cei trei copii ai săi, ulterior fiind repatriată în Suedia.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Prosti tare muedezii astia.Au repatriat tiganca muslima cu trei viitori ucigasi,basca vdoua fatatoare de jihadisti.Trebuiau sa-i dea un sut in koor,sa se duca in turcia,acolo e bine. Pariu ca nu munceste nimic,si nici n-o va face vreodata?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367