REPLICA ONLINE CONSTANTA

-0.1° Constanța Dum., 10 Dec. 2023
Anul XX Nr. 6573
-0.1° Constanța Duminică, 10 Decembrie 2023 Anul XX Nr. 6573

Suedia a descoperit o a patra scurgere de gaz în largul Mării Baltice

Suedia a descoperit o a patra scurgere de gaz în largul Mării Baltice

Victor ROTARU 29 septembrie 2022 | 09:27 431

Garda de coastă suedeză a descoperit în cursul acestei săptămâni o a patra scurgere de gaz pe conductele avariate ale gazoductului Nord Stream, a declarat un purtător de cuvânt al gărzii de coastă pentru ziarul Svenska Dagbladet.

 

„Două dintre aceste patru sunt în zona economică exclusivă a Suediei", a declarat purtătorul de cuvânt al pazei de coastă, Jenny Larsson. Celelalte două perforații se află în zona economică exclusivă daneză.

Mai mult de jumătate din gazul din Nord Stream 1 și 2 a scăpat deja în atmosferă, au anunțat miercuri autoritățile daneze.

Uniunea Europeană suspectează că în spatele scurgerilor de gaz de pe conductele submarine rusești către Europa se află acte de sabotaj și a promis un răspuns "ferm" la orice perturbare intenționată a infrastructurii sale energetice.

Agențiile germane de securitate se tem că Nord Stream va deveni inutilizabil pentru totdeauna, au declarat surse guvernamentale pentru Tagesspiegel. Acestea au spus că mari cantități de apă sărată vor pătrunde în conducte și vor provoca coroziune dacă spărturile din cele două gazoducte nu vor fi reparate rapid.

Serviciul de securitate rus FSB a deschis o anchetă privind un „act de terorism internațional" după presupusul sabotaj al gazoductului Nord Stream în Marea Baltică. Moscova l-a somat pe Joe Biden să spună dacă Statele Unite se află sau nu în spatele scurgerilor

„Este ridicol” din partea Rusiei să insinueze că Statele Unite ar putea fi responsabile, a spus miercuri purtătoarea de cuvânt a Consiliului de securitate națională al Casei Albei, Adrienne Watson.

Un cercetător suedez a indicat „vinovatul evident” pentru exploziile de la gazoductele Nord Stream: Unitatea Militară 40056 .

Scurgerile cauzate de exploziile de la gazoductele Nord Stream 1 și 2 din Marea Baltică eliberează metan, un puternic gaz cu efect de seră. Dar, deși se așteaptă ca incidentul să aibă un impact limitat asupra climei, experții spun că acesta ilustrează riscul unor astfel de emisii, conform stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
2414717414
5/49
442464507-12-20235 6 3 1 6 1 0
joker
3431514362