REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Sunset Sea-mphony se mută la Delfinariu. Spectacol pe ritmuri simfonice

Sunset Sea-mphony se mută la Delfinariu. Spectacol pe ritmuri simfonice

Replica API 11 august 2017 | 02:16 370

INEDIT!

INEDIT!

Proiectul Sunset Sea-mphony 2017 şi Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa vă propun o experienţă cu totul inedită: un spectacol cu delfini pe ritmuri simfonice. „Orchestra Bigg Dimm a’Band, din Cluj, va cânta vineri, de la ora 15.00, chiar în timpul unui spectacol al delfinilor.

Suntem încântaţi de acest lucru şi suntem siguri că va fi o experienţă inedită atât pentru spectatori, cât şi pentru delfini”, a declarat Georgiana Rusu, organizatorul proiectului Sunset Sea-mphony 2017. „Am reacţionat pozitiv şi bucuros la propunerea celor de la Sunset Sea-mphony de a performa la o reprezentaţie de prânz de la Delfinariul din Constanţa. Suntem într-o încăpere nouă, reabilitată de Consiliul Judeţean Constanţa printr-un proiect european.

Avem condiţii foarte bune de vizitare, de reprezentaţii, chiar dacă este caniculă. Avem o încăpere foarte bine climatizată. Sunt curios să văd reacţia copiilor, prezenţi de obicei în număr mare la Delfinariu, la muzica simfonică, educativă, cultă. Se leagă de programul nostru educativ, prin care transferăm interesul şi grjia noastră faţă de animale, responsabilitatea noastră faţă de biodiversitate.

Muzica simfonică poate că realizează nişte deschideri suplimentare de porţi sufleteşti în ceea ce priveşte legătura omului cu aceste frumoase mamifere marine”, a declarat Adrian Bîlbă, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa.

„Am creat acest proiect pentru că noi suntem convinşi că oraşul Constanţa are nevoie de evenimente culturale de calitate. Îi asigurăm pe constănţeni şi pe turişti că vor urmări spectacole deosebite şi mulţumim pe această cale Primăriei Constanţa pentru încrederea în acest proiect şi pentru finanţarea acordată. Concertele la apus de soare, la malul mării, în aer liber, reprezintă un eveniment inedit atât pentru iubitorii muzicii clasice cât şi pentru cei care preferă genuri diferite, de exemplu pop-rock”, a declarat managerul proiectului, Georgiana Rusu.

Repertoriul concertelor este variat, accesibil pentru publicul larg şi cuprinde piese celebre de muzică simfonică precum şi adaptări pentru interpretarea cu instrumente clasice ale unor melodii cunoscute, evergreen-uri, hit-uri pop-rock româneşti şi străine, cântece cunoscute de muzică populară românească sau melodii celebre de pe coloana sonoră a filmelor. Pentru o cât mai mare diversitate muzicală, au fst stabilite mai multe repertorii distincte a câte 60 de minute, care vor fi prezentate fără ca programul să fie acelaşi.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Era normal Cazinoul apartine IPS ului eparhial - ca toata Constanta cu judetzu - in spectacolul de botagiune, altul de sfintire a apelor, si se leaga in superbie cu SPA ul duhovnic di la Gheorghiteni pi toloaca. Unde ati vazut voi aghiazmarea simfonica precum plajele cu balonase Direx uitate estival de enoriasi. Sfinteala, moaste, septel da asine, cabaline si bovine cu barba, o, da ! E adevarata cultura !
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102