REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Supa care accelerează metabolismul și face pielea mai frumoasă

Supa care accelerează metabolismul și face pielea mai frumoasă

Replica API 26 septembrie 2020 | 00:00 1280

Un metabolism accelerat nu numai că iți oferă mai multa energie, însă te ajuta să iți menții și silueta. Apa fierbinte cu lămâie accelerează procesul de digestie, dar stimulează și metabolismul. Totodată, lămâia este o sursa extraordinara de vitamina C, iar pielea ta are de câştigat de pe urma acesteia, căpătând o strălucire aparte.

Feniculul, pe de alta parte, este o sursa bogata de fibre, potasiu, acid folic și vitamina B6, ceea ce înseamnă că și el accelerează metabolismul, dar ajuta în același și la încurajarea procesului fiziologic normal de eliminare a toxinelor din organism, scrie doc.ro.

Feniculul are o mulțime de alte beneficii pentru sănătatea organismului nostru, printre care: remedierea anemiei, ameliorarea indigestiei, tratarea constipației, tratarea diareei, întărirea sistemului imunitar precum și reglarea ciclului menstrual.

O supa pe baza de lămâie și fenicul este ideala mai ales acum, în sezonul cald, pentru metabolism, dar și pentru frumusețea pielii. Ușor de preparat, nutritiva și fără multe calorii, supa cu lămâie și fenicul trebuie încercată!

Pentru a prepara aceasta supă, ai nevoie de următoarele ingrediente:

2 linguri de ulei de măsline

1 ceapă mărunțită

1 cățel de usturoi

1 bulb de fenicul mărunțit

2 litri de apa

1 linguriță de sare

1 ardei roșu mărunțit

coaja rasa de la o lămâie

coaja rasa și zeama de la o portocala

¼ cana de marar tocat mărunt

Mod de preparare

Într-o oala mare, încinge uleiul de măsline, apoi călește în el ceapa, usturoiul și feniculul preț de 5-7 minute, până când ingredientele se înmoaie.

Pune apoi cei 2 litri de apa, sarea, ardeiul și mărește intensitatea focului de la aragaz. După ce supa fierbe, lasă focul la intensitate minima și fierbe-o preț de o ora.

La final, adaugă mărarul, coaja rasa de lămâie și de portocala, dar și zeama de portocala, și servește supa fierbinte.

Ce mai poți face pentru a accelera metabolismul?

Pe lângă ingredientele din aceasta supa, nu uita că în alimentația ta este bine să se regăsească și alte alimente care accelerează arderea grăsimilor.

Anumite alimente pot, într-adevăr, să accelereze metabolismul. Cu cât acesta funcționează la o viteza mai mare, cu atât arzi mai multe calorii și cu atât iți vă fi mai ușor să iți menții greutatea actuala ori să scapi de grăsimea nedorita de pe anumite zone.

Fie că te lupți cu kilogramele, fie că iți dorești să iți menții masa corporala în limite normale, nu uita că din alimentația ta nu trebuie să lipsească acești aliați care iți accelerează metabolismul:

Alimente bogate în fier, zinc și seleniu

Acești nutrienți îndeplinesc roluri diferite, însă la fel de importante în ceea ce privește buna funcționare a organismului. Ei au un lucru în comun: sunt necesari și pentru buna funcționare a glandei tiroide, care reglează metabolismul. Studiile arata că o dieta prea săracă în fier, zinc sau seleniu poate reduce capacitatea glandei tiroide de a produce cantități suficiente de hormoni, iar acest lucru poate încetini metabolismul.

Daca vrei să iți ajuți glanda tiroida să funcționeze optim, include în alimentația ta surse de zinc, de seleniu și de fier, cum ar fi carnea roșie, fructele de mare, leguminoasele, nucile și semințele.

Alimentele bogate în proteine

Iată doar câteva exemple: carnea, pestele, ouăle, lactatele, leguminoasele, nucile și semințele. Aceste alimente ar putea fi de folos, pentru că ele accelerează metabolismul preț de câteva ore. Cum reușesc? Prin faptul că organismul tău are nevoie să folosească mai multa energie pentru a le digera. Acest fenomen este cunoscut sub denumirea de efectul termic al alimentelor.

Leguminoasele

Exemple de leguminoase sunt: lintea, mazărea, năutul, fasolea boabe și alunele de pământ. Acestea sunt deosebit de bogate în proteine în comparație cu alte alimente. Studiile arata că un conținut mare de proteine, precum cel al leguminoaselor, face că organismul să ardă un număr mai mare de calorii pentru a le digera, în comparație cu alimentele prea sărace în proteine.

În plus, leguminoasele conțin și o cantitate mare de fibre, cum ar fi amidonul rezistent și fibrele solubile, pe care organismul le folosește pentru a hrăni bacteriile "bune" care populează intestinul. În schimb, aceste bacterii bune produc substanțe care ajuta organismul să folosească grăsimea depozitata pe post de energie.

În cadrul unui studiu*, oamenii care au adoptat o dieta bogata în leguminoase, pe o perioada de 8 săptămâni, au observat schimbări benefice în metabolismul lor și au dat jos de 1,5 ori mai multe kilograme decât persoanele din grupul de control. Așa că daca vrei să iți ajuți metabolismul și să arzi mai multe grăsimi, discuta cu un medic nutriționist despre cum poți introduce mai multe leguminoase în alimentația ta zilnica.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
tot supe de astea au mancat! au muncit, au baut si mancat natural !
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920