REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Supărat că a pierdut alegerile, candidatul PSD de la Cernavodă şi-a „taxat” mai mulţi colegi!

Supărat că a pierdut alegerile, candidatul PSD de la Cernavodă şi-a „taxat” mai mulţi colegi!

Replica API 4 iulie 2016 | 23:42 303

Excluşii anunţă că merg în instanţă

Excluşii anunţă că merg în instanţă

Politicienii din Cernavodă continuă să se frământe după rezultatul alegerilor din data de 5 iunie. Cu două săptămâni înainte de alegeri, sondajele nu trădau rezultatul final, iar tensiunile au fost cu atât mai mari cu cât primarul, liberalul Liviu Negoiţă, a fost ales la 14 voturi diferenţă de următorul clasat - Ştefan Pleşa de la PSD. Au urmat contestaţii, acuzaţii, iar într-un final, după ce renumărarea voturilor l-au indicat câştigător tot pe liberal, social-democratul Pleşa s-a întors împotriva anumitor colegi, după cum susţin aceştia, şi după cum demonstrează şi gestul candidatului PSD de a exclude, chiar înainte de validarea consilierilor locali, trei colegi: Robert Nicolau, Alexandru Dumitrescu şi Alexandru Ionuţ Bălan.

Cei trei menţionaţi se pregăteau să se prezinte în urmă cu o săptămână la şedinţa de validare, când, „pe surse”, au aflat că au fost daţi afară din PSD. Chiar şi aşa, au mers la şedinţă, unde au constatat că PSD trimisese hârtie privind excluderea lor, că un alt coleg s-a retras, pentru ca în Consiliul Local Cernavodă să intre din listă următorii, mai exact Nicuşor Rusu, Bogdan Boarcă şi Dorel Ungureanu. Unul dintre excluşi, Robert Nicolau, susţine că nu ştie exact motivele excluderii, dar li s-ar imputa „trădarea” şi suspiciunea că ar fi votat, dacă ajungeau în consiliu, după dorinţa primarului PNL. „Miza era postul de viceprimar”, afirmă Robert Nicolau. Şi, într-adevăr, desemnarea viceprimarului la Cernavodă a putut avea loc abia la a doua convocare a consiliului, mai cu seamă că primarul a insistat ca vice să fie tot cineva de la PNL. Una peste alta, Robert Nicolau spune că va ataca decizia partidului de excludere în instanţă. Tot el a mai precizat că nu doar la PSD sunt probleme, ci şi la partidul aşa-zişilor independenţi, M10: „Am auzit că şi Gelu Molnoş, care a fost validat consilier, ar urma să îşi piardă mandatul fiindcă nu ar răspunde unor comenzi de la independentul Valentin Vrabie (primarul municipiului Medgidia – n.r.), care văd că a făcut alianţă cu PSD…”, susţine Nicolau. „Eu consider că, de vreme ce a pierdut alegerile pentru primar, Ştefan Pleşa trebuia să demisioneze el”, a mai afirmat Nicolau.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367