REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Super camionul viitorului, prezentat de americanii de la Ford: F-Vision Future Truck

Super camionul viitorului, prezentat de americanii de la Ford: F-Vision Future Truck

Replica API 20 mai 2019 | 00:00 248

Ford a realizat un prototip de camion electric autonom, care arată viziunea companiei asupra vehiculelor viitorului, şi asigură, că, în viitorul apropiat, acesta va evolua într-un camion electric de serie, gata de producție și lansare pe piață.

Aşa cum îi spune şi numele, camionul arată de parcă ar fi desprins dintr-un film SF.

Premiera conceptului a avut loc la târgul destinat transporturilor comerciale de la Hanovra. Ford F-Vision Future Truck a fost dezvoltat de americani în cooperare cu compania turcă Koc Holding, cu care formează Ford Otosan.

Reprezentanţii companiei au spus că modelul este dotat cu un sistem de pilot automat de nivelul 4 (din cele maxim 5 posibile). Acest lucru înseamnă că prototipul ar putea circula pe modul automat pe majoritatea drumurilor publice în diverse condiții climaterice, fără implicarea șoferului.

F-Vision are o formă aerodinamică, un parbriz uriaș care se întinde spre laterale. Cu alte cuvinte, această sticlă înlocuiește și geamurile laterale pentru o vizibilitate mai bună. De asemenea, oglinzile laterale lipsesc şi au fost înlocuite cu camerele de luat vederi.

Scopul principal al acestui concept este acela de a arăta viitorul vehiculelor comerciale și modul în care acestea vor fi făcute. Noile camioane ar trebui să aibă o construcție ușoară, în timp ce emisia de CO2 va fi redusă la 0.

Conceputul a fost dezvoltat pe o perioadă de patru luni la studioul de design de la Centrul de R&D al Ford Otosan din Istanbul. Maşina a fost concepută de designerii și inginerii turci, care în doar patru luni au ajuns de la stadiul de schiţe pe un ecran într-un prototip fizic. Camionul, care poate comunica cu mediul înconjurător prin intermediul panoului frontal interactiv şi este proiectat pentru a oferi un confort maxim utilizatorilor.

Centrul de R&D pe care Ford îl deţine la Istanbul este unul dintre cele mai mari din Europa şi are aproximativ 1.500 de angajaţi.

Inginerii acordă o atenție deosebită economiei de combustibil, scăderea cantităţii de emisii CO2, precum şi inovațiilor privind sistemele de asistență pentru şoferi, procesele de testare și dezvoltarea metodelor de analiză.

Ford Otosan a primit primul premiu în categoria "Servicii de arhitectură, inginerie, științifică și alte servicii tehnice" în 2015, potrivit studiului "Primii 500 de exportatori de servicii din Turcia", iar în 2016 a luat Premiul I al Adunării Exportatorilor Turci (TIM) . Totalul exporturilor de inginerie a atins 578 milioane de dolari în 2010.

economica.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102