REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Supraimpozitarea muncii în România a împiedicat dezvoltarea clasei mijlocii

Supraimpozitarea muncii în România a împiedicat dezvoltarea clasei mijlocii

Replica API 14 iulie 2017 | 16:04 392

Biriș (AOAR):

Biriș (AOAR):

Gabriel Biriș

Supraimpozitarea muncii în România a împiedicat dezvoltarea clasei mijlocii, a declarat, joi, Gabriel Biriș, membru în Consiliul de Coordonare a Asociației Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), adăugând că problema Asociației nu se referă la impozitul pe venit, ci la contribuțiile sociale.

"Supraimpozitarea muncii în România a împiedicat dezvoltarea clasei mijlocii. Nu au fost niciodată impozitate cu 40%, dividendele mai puțin. Problema noastră nu este impozitul pe venit, ea este legată de contribuțiile sociale, care deja au fost introduse în Codul Fiscal. Măsurile pe care le-am susținut și noi pentru clarificare și reglementare au fost introduse în Codul Fiscal, ele sunt niște plăți care se bazează pe principiul solidarității. Solidaritatea nu poate să fie doar pentru unii și nu poate fi nelimitată. Este foarte important, atunci când vorbim de contribuții sociale, ca baza de calcul a acestor contribuții să fie plafonate, iar la fel și beneficiile primite ca urmare a plății contribuției, să fie limitate", a spus Biriș, într-o conferință de presă.

Totodată, reprezentantul AOAR susține că este nevoie de plafonarea bazei de calcul a contribuțiilor sociale, în condițiile în care mai mult de 30.000 de angajați primesc în prezent peste 5 salarii medii și vor ieși la pensie cu "pensii nesimțite".

"Ce o să se întâmple, peste câțiva ani de zile, când cei 30.000 de angajați, care primesc peste 5 salarii medii, unii dintre ei, poate și 30-40 de salarii medii, o să iasă la pensie, cu pensii nesimțite, pentru că o să primească 30-40-50 de puncte de pensie? Pensiile lor de 30-40 de puncte de pensie vor trebui plătite de către copiii noștri. Plafonarea bazei de calcul a contribuțiilor sociale, odată cu așezarea, este atât importantă pentru astăzi, cât și pentru mâine, pentru viitor și ea trebuie făcută. Din păcate, la începutul anului, deși pentru prima dată se plafonaseră contribuțiile la sănătate, măsura a fost eliminată. Asta nu ajută la stimularea investițiilor, nu ne ajută să scoatem la lumină salariile", a spus Gabriel Biriș.

Asociația Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) a organizat joi o conferință cu tema 'Măsuri proactive pentru întărirea capitalului local și a clasei de mijloc'.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
impozitarea excesiva a muncii in Romania poate si trebuie stopata prin renuntarea acelor pensii nesimtite si a salariilor parlamentarilor si lasata o gura de oxigen si a oamenilor de rand care trebuie sa iasa din ideea de a trai de azi pe maine, si ei au dreptul la liniste, sanatate, de ce nu? Cand 100000de pensii speciale echivaleaza cu pensia a 4 milioane de pensionari, atunci despre ce vorbim? Inlocuita clasa polotica, inlocuita conducerea CCR, avocatul poporului, schimbati cei doi saltimbaci din fruntea camerelor parlamentare si pornit usor pe un drum normal. Foarte important de interzis,
2
0
Tabla inmultirii este valabila pe toata planeta. Tot asa,legile economiei adevarate de piata sun supuse acelorasi formule specific. Diferentele constau in ce calitate au oamenii din varfurile piramidei sociale,ce si cati netrebnici are o tara in sistemul ei de conducere politica,administrativa si a autoritatii statale. Oamenii ,,de rand'' au aceleasi aspiratii,vor sa se bucure la fel de munca si rezultatul muncii lor,doar ca unii mai mari strica totul,sub acoperire de lozinci si chipurile in numele poporului.Nu exista tari de cacat,ci conduceri de cacat,asa cum am tot avut noi.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108