REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Suprefectul Curt-Mola: Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare

Suprefectul Curt-Mola: Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare

Replica API 12 mai 2012 | 00:00 217

Structurile MAI, pregătite pentru Campania Electorală

Structurile MAI, pregătite pentru Campania Electorală

Întrucât cursa pentru alegerile locale a intrat pe ultima sută de metri, iar campania electorală a început, Instituţia Prefectului Constanţa a luat deja măsurile necesare pentru a asigura ordinea cât şi o bună desfăşurare a campaniei electorale, dar şi a organizării scrutinului din iunie.

În acest scop, comisarul-şef Adrian Rapotan, adjunctul şefului Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, susţine că toate efectivele din judeţ ale Ministerului Administraţiei şi Internelor sunt angrenate din plin în ceea ce înseamnă buna organizare cu referire la segmentul de ordine publică, dar nu numai, în campania electorală. "Noi am început pregătirea, la nivel judeţean este elaborat un plan de măsuri cadru. Avem mai multe etape şi un calendar cu care suntem la zi", a declarat Rapotan. Potrivit acestuia, în urmă cu o săptămână s-a făcut şi repartizarea tuturor celor 531 de secţii de votare, cât sunt în judeţul Constanţa, cu 382 de locaţii. "Poliţia, şi când spun poliţie mă refer la toate structurile, IPJ-ul şi cele de la transporturi, are în pază pentru ziua votărilor, dar şi cea de dinainte, 160 de secţii, efectivul de Jandarmerie, 107, Poliţia de frontieră, 136, ISU- 121, iar 7 secţii sunt la alte structuri, la Serviciul Public Comunitar", a mai spus Adrian Rapotan. Strategia de acţiune a IPJ-ului este deja stabilită, alături de cele două structuri ale Jandarmeriei, Poliţia de Frontieră şi ISU, atât pentru perioada campaniei electorale cât şi pentru ziua alegerilor. "Ne aşteptăm la un val de solicitări, motiv pentru care suntem pregătiţi din acest punct de vedere. Va fi o perioadă grea", a conchis Rapotan. Menţionăm că de ieri s-a înfiinţat la nivel de IPJ Constanţa, Centrul Operaţional de Comandă, din care fac partea toate structurile MAI, cu rolul de a asigura ordinea şi disciplina publică pe timpul campaniei electorale. Mai mult decât atât, subprefectul Aidun Curt-Mola, avertizează că mita şi votul ilegal înseamnă închisoare. "Trebuie să menţionez că tot ce înseamnă mită sau vot ilegal, se pedepseşte cu închisoare. Suntem pregătiţi pentru perioada ce va urma", a spus acesta. Menţionăm că la nivelul judeţului au drept de vot doar 693.600 de constănţeni. Pentru a gestiona problemele într-un mod cât mai corect, IPJ Constanţa a hotărât că va organiza întâlniri cu Prefectura cam la 2 - 3 zile.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367