REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

SUPRIZĂ Apple cere un nou sistem global de taxe pentru companii

SUPRIZĂ Apple cere un nou sistem global de taxe pentru companii

Replica API 21 ianuarie 2020 | 00:00 388

Toată lumea ştie că sistemul global de taxe pentru companii trebuie revizuit, a declarat luni directorul general al grupului informatic american Apple, Tim Cook, în semn de sprijin pentru modificările regulilor globale care sunt analizate în prezent, transmite Reuters.

Creşterea explozivă a unor mari companii din domeniul Internetului precum Apple a determinat Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD) să demareze o reformă globală a modului în care multinaţionalele ar trebui taxate. Reformele care sunt analizate în prezent se concentrează pe practica multinaţionalelor de a-şi înregistra profiturile în ţările cu impozite mici (cum este şi cazul Irlandei, unde a vorbit luni Tim Cook, mai degrabă decât în ţările unde au cei mai mulţi clienţi), informează agerpres.ro. "Cred că, logic, toată lumea ştie că trebuie revizuit. Cu siguranţă eu sunt ultima persoană care să spună că actualul sistem sau precedentul sistem era unul perfect. Sunt încrezător şi optimist că OECD va găsi o soluţie", a spus Tim Cook. "Este un know how foarte complex când vine vorba cum să taxezi o multinaţională...Vrem cu disperare să fie unul corect", a adăugat şeful Apple, după ce a primit un premiu de la o agenţie a statului irlandez responsabilă pentru atragerea companiilor străine.

Apple este una din cele mai mari multinaţionale prezente în Irlanda, cu aproximativ 6.000 de angajaţi. Atât Apple cât şi Guvernul irlandez s-au adresat justiţiei pentru a contesta o decizie a Uniunii Europene potrivit căreia Dublinul trebuie să recupereze de la Apple o sumă de 13 miliarde euro, în schimbul taxelor foarte mici pe care le-a plătit Irlandei timp ce mai mulţi ani.

Sursa: știripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe omul de rand il impozitati de-l rupeti. Impozitati si multinationalele la fel.
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218