REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

SURPRIZĂ, chiar în ziua în care consilierii au votat tranzacţia cu Polaris: Martin a fost REŢINUT de DNA!

SURPRIZĂ, chiar în ziua în care consilierii au votat tranzacţia cu Polaris: Martin a fost REŢINUT de DNA!

Replica API 5 octombrie 2017 | 16:18 618

DNA: Polaris s-a sustras de la plata obligaţiilor fiscale către stat în sumă totală de 32.647.878 lei

DNA: Polaris s-a sustras de la plata obligaţiilor fiscale către stat în sumă totală de 32.647.878 lei

Eduard Martin

Eduard Martin, administratorul Polaris M. Holding, a fost reținut de procurorii DNA București, în seara de 3 octombrie anul curent, pentru evaziune fiscală. Reţinerea vine exact în ziua în care consilierii locali municipali au votat o tranzacţie în vederea stingerii datoriei municipalităţii către firma Polaris. Ieri, în procesul dintre societate şi municipalitate, Martin urma să prezinte tranzacţia votată de aleşii locali, iar astfel să ia sfârşit litigiul. Cu sau fără această arestare, cauza oricum a fost amânată de către magistraţii Tribunalului de la Iaşi, fiind cerute documente suplimentare.

Surse judiciare au confirmat ieri, pentru “Replica” de Constanţa că este vorba despre o disjungere din dosarul în care a fost trimis în judecată alături de Radu Mazăre. De asemenea, aceleaşi surse judiciare susţin că el va fi propus spre arestare la Tribunalul Bucureşti. Amintim că Eduard Martin a fost trimis în judecată, în 2015, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut, pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, dare de mită alături de Polaris M Holding, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut, pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi dare de mită, Radu Mazăre, Gabriel Stan, Sorin Strutinsky, Tudorița Tolea, Doru Aurelian Harpalete, Alina Pavel, Ghiulnihal Mutalâp și Sorina Laura Oprea, (ultimii funcționari în cadrul Primăriei Constanța la data faptelor).

Detaliile dosarului: https://www.replicaonline.ro/mazare-gabi-stan-strutinsky-martin-si-polaris-trimisi-in-judecata-de-dna-252306/

Oficial, ce spune DNA despre reţinerea din seara de 3 octombrie:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea, pentru 24 de ore, începând cu data de 3 octombrie 2017, a inculpaților: MARTIN EDUARD STELIAN, asociat al S.C. POLARIS M HOLDING S.R.L și ulterior și administrator al acestei societăți

BANAGA MARCEL DANIEL, administrator, ulterior președinte al consiliului de administrație al societății Polaris M Holding, ambii pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

„În perioada 2006 - prezent principala sursă de venituri a societății Polaris M Holding a reprezentat-o executarea contractului de salubrizare încheiat cu municipiul Constanța. Pentru executarea serviciilor de salubrizare, societatea Polaris M Holding a încasat tarife supraevaluate (împrejurare care a făcut obiectul unui alt dosar penal, trimis în judecată). Acest fapt a dus la acumularea unor venituri foarte mari de către societatea Polaris, neafectate de cheltuieli corespunzătoare (societatea Polaris M Holding încasa sume importante de la Primăria mun. Constanța - în jur de 1 milion de euro lunar - în vreme ce cheltuielile reale aferente salubrizării prestate erau mult mai mici).

Menținerea unei astfel de situații ar fi dus la achitarea, către bugetul de stat, a unor taxe foarte mari (TVA și impozit pe profit).

În consecință, asociații și conducerea societății Polaris M Holding au decis să înregistreze cheltuieli fictive prin care să diminueze valoarea obligațiilor societății Polaris M Holding către bugetul de stat și, totodată, să transfere din societatea Polaris M Holding sume importante de bani.

Concret, în perioada decembrie 2006 – februarie 2017, în calitate de asociat al societății Polaris M Holding și ulterior și administrator al acestei societăți, inculpatului Martin Eduard Stelian a decis ca societatea să încheie relații comerciale fictive cu alte nouă firme (dintre care șase firme controlate de asociații societății Polaris M Holding) și să înregistreze în contabilitatea societății Polaris M Holding facturile emise pentru servicii fictive prestate de aceste societăți.

Cheltuielile fictive înregistrate au vizat presupuse achiziții de studii și consultanță, ori presupusa plată a unor chirii pentru mașini și utilaje.

Prin aceste activități societatea Polaris M Holding s-a sustras de la plata obligațiilor fiscale către stat în sumă totală de 32.647.878,53 lei (18.982.418,04 lei TVA și 13.665.460,50 lei impozit pe profit).

În aceeași perioadă, inculpatul Banaga Marcel Daniel, în calitate de administrator, ulterior președinte al consiliului de administrație al societății Polaris M Holding, și apoi consilier al administratorului Martin Eduard Stelian, a pus în aplicare decizia asociaților societății, între care și Martin Eduard Stelian, ca societatea să încheie relații comerciale fictive cu cele nouă firme. Inculpaților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

(…)

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”.

Ce doi, Martin şi Banaga au fost prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

UPDATE

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a afaceristului Eduard Martin. După gratii a ajuns şi Marcel Daniel Banaga.

Liliana CHIRU, Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Control la sange si amenzi pe masura !De 27 de ani mancam fructe si legume furajere ,chimicale,importuri de batjocura pentru lumea a treia !Asa am ajuns noi romanii sa mancam si sa folosim gunoaiele Europei ,datorita unei clase politice care trebuie EXECUTATA !!!!
0
0
Chiar si anonimele sunt luate in seama si se fac verificari. Asa ca indrazniti si reclamati la toate institutiile de control ale statului, ca o sa vedeti si rezultate apoi.
0
0
In Mangalia pentru cantitatile ridicate semneaza omul de casa al primarului Cristian Radu,un anume taran prost Angelescu care se pare ca este comandantul politiei locale.Cred ca in orasul Mangalia se plateste cam aceiasi suma.Se pare ca au ramas in urma cu gunoiul,daca acum se taie iarba si se toaleteaza copacii.Ca sa nu se supere Cristian Radu,domnilor de la DNA,va rugam sa treceti si prin zona...
0
0
MSU e un pupincwrist pesedist care probabil a fost angajatul lui si i-a ramas fidel
4
0
Sa verifice DNA si la Mangalia unde Polaris arde milioane de euro cu primarul Radu Cristian !
7
0
Jos tradatorii. Jos mafia lui Mazare. Jos Ciuma Rosie care a distrus orasul si judetul Constanta.
6
0
Si asta a fost deputat cu mai multe mandate PSD! Asta ne reprezinta pe noi oamenii care muncim si traim cinstit. Pai sa nu iei parul si furca si sa iesi in piata? Pai de la astia asteptati voi legi si justitie? Hai sictir cu golanii si derbedeii care si-au cumparat cu bani spalati si evazionati locuri in parlament! HUUUUUUUOOOO!
6
1
Gunoaiele la gunoi isi au locul si la puscarie cu ei.Poate ii vine randul si gunoiului de Batariga mosul cu fiiu-su ala pe post de marioneta in firma.Mai avem putina rabdare si trebuie sa se intample ceva si cu acesti escroci.
8
1
Esti duplicitar,la puscarie cu hotii judetului..
10
1
OMUL II SUPER OK.DAR CE SA VEDETI POSTACI ANONIMI SE GASESC.ASA CA ACELOR POSTACI ANONIMI LE UREZ CALDUROS BUBE LA CUR SI MIINI SCURTE.SPER CA ADEVARUL SA IASA LA IVEALA SI ATIIT
1
17
ATENTIE DOMNILOR JUDECATORII BAGATI LA PUSCARIE SI CONFISCATILE AVERILE SI NU UITATI DE SAGETILE LOR LA BECI CU GOLANII POLITICI AI ORASULUI CE E ASA GREU SAU SUNTETI DIN ACEIASI GASCA.....
13
2
Fagadau trebuie sa angajeze un avocat f bun care sa scape Constanta de toate contractele paguboase, pe bani grei care asigura monopol si distrug astfel firmele corecte. Polaris trebuie eliminat de pe piata pt ca a furat pe fata orasul, trebuie eliminat si Ionut Barbu cu panourile publicitare si verificate, din urma toate contractele cu Telegraf si TvNeptun precum si modul in care se plateau diverse servicii catre Hotel Flora. Mazare Radu, Mazare Alexandru, Mazre Mihai, masa Gabriela, Martin Eduard, porcul de Constantinescu, toata clica lor de golani trebuie bagata ani grei la puscarie.
17
0
Trebuie neaparat destructurat clanul de hoti creat de duetul msscarici -mistret.Din cauza contractelor facute de cei doi cu firme de casa si la preturi exorbitante,Constanta este un oras in suferinta.
16
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218