REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Surpriza lui Gerea: l-a adus pe Daraban la conducerea ALDE Constanţa şi se conturează candidatul la Primărie

Surpriza lui Gerea: l-a adus pe Daraban la conducerea ALDE Constanţa şi se conturează candidatul la Primărie

Replica API 19 aprilie 2018 | 14:18 669

Gabriel Daraban

ALDE Constanţa are în momentul de faţă o conducere interimară, asigurată la nivel judeţean de Andrei Gerea. Urmează să aibă loc alegeri pentru stabilirea conducerii, însă, până atunci, liderul de la judeţ a mai hotărât o „mutare” provizorie, la municipiu: noul preşedinte interimar este Gabriel Daraban, directorul comercial din cadrul Oil Terminal.

Daraban a fost convins să se înscrie în ALDE şi să preia conducerea organizaţiei municipale după mai multe discuţii cu Andrei Gerea şi Daniel Chiţoiu, foşti miniştri care au interacţionat, instituţional, cu toţi directorii Oil Terminal. Însă, pe lângă sarcina de a face „linişte” şi „ordine” la nivelul organizaţiei municipale, cât şi „întărirea organizaţiei, prin cooptarea unor noi membri”, sursele noastre susţin că Daraban urmează să fie şi candidatul ALE la Primăria municipiului Constanţa.

Imediat după şedinţa în care a fost anunţat drept noul preşedinte interimar al Organizaţiei Municipale a ALDE Constanţa (miercuri, 18 aprilie a.c.), Gabriel Daraban a declarat, pentru "Replica": "M-am alăturat partidului cu gândul că e nevoie şi de altceva în politică şi în economia judeţului. Este un partid în creştere, ca intenţie de vot. Urmează să demonstrăm (echipa - n.r.) că suntem capabili să consolidăm organizaţia şi dacă mergem mai departe". Referitor la candidatura la Primăria Constanţa, vehiculată de colegii săi, Daraban nu a dorit să fie tranşant: „Nu s-a luat o astfel de decizie. Nu se pune problema acum, întâi trebuie să construim o organizaţie”.

El a recunoscut că persoanele care i-au propus să vină în ALDE şi să preia conducerea organizaţiei municipale sunt Andrei Gerea (actualul preşedinte interimar de la judeţ) şi Daniel Chiţoiu: „Îi cunosc şi am lucrat instituţional, în mandatele dumnealor de miniştri. Aveam, deci, o comunicare, iar propunerea a venit de la dânşii, iar eu am acceptat”.

De precizat că Gabriel este fratele lui Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României. Însă, cei doi nu par a fi pe aceeaşi lungime de undă… politică. Astfel, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihai Daraban, s-a arătat surprins de decizia fratelui său, Gabriel Daraban, de a se înscrie în ALDE. Mai mult, Mihai Daraban susţine că nu împărtăşeşte aceleaşi convingeri politice cu cele ale fratelui său. „Nu împărtăşesc aceleaşi convingeri politice, dar este fratele meu, voi fi fi alături de el ca frate, dar sub nici o formă nu mă voi lăsa atras în nici un joc politic”, a declarat, pentru „Replica”, Mihai Daraban.

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Alt candidat de rahat la primarie! Ce credeti ma ca suntem orasul RAHATILOR?
3
0
Si cu penalul de Learciu care a vandut functii de directori cum ramane?
5
0
Mai bine, Daraban, punea de un nou partid comunist. Experienta de familie i-ar fi ajutat mult.
5
0
Un om capabil cu potential. Bravo .
6
10
Bai idiotilor daca-l cunoasteti pe Daraban asta bine daca nu intai vedeti ce pooate si pe urma comentati!
6
6
Surpriza se va vedea la vot, prin procentul penibil obtinut. ALDE nu e altceva decat scutecul murdar al PSD-ului.
15
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218