REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Surpriza lui Tudorel Toader din OUG 7 pe legile justiției, publicată miercuri seară în Monitorul Oficial

Surpriza lui Tudorel Toader din OUG 7 pe legile justiției, publicată miercuri seară în Monitorul Oficial

Replica API 21 februarie 2019 | 00:00 399

Ordonanța de Urgență care modifică legile justiției a fost publicată, miercuri seară, în Monitorul Oficial, în cuprinsul acesteia fiind introdus un nou criteriu de eliberare din funcție a judecătorilor și procurorilor: buna reputație.

Printre noutățile din OUG 7/2019, consultată de ȘTIRIPESURSE.RO, se numără introducerea „bunei reputații” ca motiv de revocare din funcție a magistraților.

Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor enumeră la art. 65 cazurile în care sunt eliberați din funcție judecătorii și procurorii, precum demisia, pensionarea, sancțiunea disciplinară, condamnarea și altele. Printre ele se află și neîndeplinirea condiției privind lipsa cazierului fiscal.

OUG 7/2019 modifică statutul judecătorilor și procurorilor prin eliminarea cazierului fiscal din motivele de revocare a magistraților și introducerea „bunei reputații”:

„12. La articolul 65 alineatul (1), litera i) se modifică şi va avea următorul cuprins: „i) neîndeplinirea condiţiilor prevăzute la art. 14 alin. (2) lit. a) şi e) ori a condiţiei privind buna reputaţie, dacă în acest din urmă caz se apreciază că nu se impune menţinerea în funcţie;””, se arată în textul ordonanței de urgență.

Eliberarea din funcție a judecătorilor și procurorilor se dispune prin decret al Președintelui României, la propunerea Secției pentru judecători sau, după caz, a Secției pentru procurori.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tudorele tata, pacat de parintii ce te-au tinut in scoli... Au cheltuit banii degeaba cu tine. Nu vezi ca rade lumea de tine? Ai ajuns bataia de joc pentru o tara intreaga ba si europa . Poti sa stai si in cap acum tot asa vei ramane in istorie. Un tantalau inhaitat cu tot felul de hoti.
6
0
CCR cu a lui sluga psd valer dorneanu, MJ cu a lui sluga psd tudorel toader si adormitul poporului acest victor ciorbea care se crede acum si Dumnezeu, astia sunt slugoii psd-ului, ai lu dracnea si-ai hotilor care-au nenorocit RO si milioane de romani care vor plati ca datorie piblica furaciunile si hotiile astora carora le-a facut tudorel legi exact pe masura lor. Sa nu dea niciun ban furat inapoi, sa iasa din puscarii sa ne sfideze mai rau ca pana acum, sa le stearga si toate faptele penale ca sa se poata intoarce din nou hotii sa incalece tara si pe noi toti.
11
0
nu iti este rusine sa pui Romania intr-o situatie jenanta prin numirea curvei de la cta, zero barat realizari- sa il judece pe un reprezentanta al PE- v-a placut raspunsul?, nespalatule tu chiar esti paralel cu legile- romania nu are cum sa judece membrii PE- cum ai admis asa ceva daca esti legist- cucuveaua de cta inteleg- tati a ajutat-o cum tu ti-ai ajutat cei doi fi handicapati, si gandesc, nu cred ca nu ai alt scop- vrei sa-ti pui unul din handicapati procuror general, de ce nu , tu il scapi pe puscarias, puscariasul pe tine- troc perfect
14
0
Auzi mai cacat cu ochi, tie nu-ti sta bine cu dintii in gura? Mars la ma-ta pe centura ca nu mai face fatza la supt! Poate ii dai o gura de ajutor!
14
1
pe tine te calcam pe gura , cu pula !
2
16
obligatoriu, referendumul pe justitie, pana nu este prea tarziu- si automat va fi aducator de persoane la vot. Poporul este atat de scarbit de aceste scarbe ordinare incat va veni la vot special ptr asa ceva.
14
2
Veti fi in curand calcati pe capete!!!!
17
3

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367